بر اساس برخی شنیده ها یکی از افرادی که جهت ریاست بیمه مرکزی به تکاپو افتاده و لابی گری می کند ، غلامرضا سلیمانی ،مدیرعامل پیشین شرکت سرمایهگذاری غدیر است./آنچنان عطش تکیه بر کرسی ریاست بیمه مرکزی فراگیر شده که برخی افراد که “سابقا” مدیر عامل یا عضو هیات مدیره در شرکتهای خارج از صنعت بوده اند ،تلاش می کنند به واسطه نزدیکانشان که در صنعت بیمه صاحب پستهای مدیریتی هستند، در بیمه مرکزی رسوخ کنند.
به گزارش اقتصادناب،مدتهاست که با جدی شدن رفتن عبدالناصر همتی از بیمه مرکزی تب و تاب ها برای تصاحب جایگاه وی فزونی گرفته و هر طیف و گروهی در داخل صنعت و گاها خارج از صنعت بیمه گزینه هایی را جهت ریاست بیمه مرکزی پیشنهاد می کنند.
در کنار اسامی مطرح که کارنامه کاری آنها نشان دهنده پشتوانه قوی و قابل دفاع است همچون حمید پورمحمدی ، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه ، قضاوی ، معاونت پیشین بانک و بیمه وزارت اقتصاد و رضا ویسه ، ریاست هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، گاها دیده می شود اشخاصی تکیه بر کرسی رئیسی کلی بیمه مرکزی را نشانه گرفته اند که اساسا هدف این نشانه گیری ها ابهام برانگیز می نماید.
حتی برخی شنیده ها حاکی است آنچنان عطش تکیه بر کرسی ریاست بیمه مرکزی فراگیر شده که برخی افراد که سابقا مدیر عامل یا عضو هیات مدیره در شرکتهای خارج از صنعت بوده اند ،تلاش می کنند به واسطه نزدیکانشان که در صنعت بیمه صاحب پستهای مدیریتی هستند، در بیمه مرکزی رسوخ کنند ، گویا این روزها صنعت بیمه برای برخی افراد محلی برای پرزنت شده است تا با لابی گری بتوانند پست رئیس کلی را فتح کنند.
بر اساس برخی شنیده ها یکی از افرادی که جهت ریاست بیمه مرکزی به تکاپو افتاده و لابی گری می کند ، غلامرضا سلیمانی ،مدیرعامل پیشین شرکت سرمایهگذاری غدیر است.
غلامرضا سلیمانی مدیر عامل پیشین سرمایه گذاری غدیر است که با برکناریش از این هلدینگ، طالبی جانشین وی شد ضمن اینکه در سوابق کاری وی عضویت در هیات مدیره بیمه دی نیز دیده می شود و شاید بتوان گفت این تنها سابقه بیمه ای است که با جستجو در فضای وب از کارنامه کاری وی استخراج می گردد، البته نکته قابل تامل اینجاست که در زمان حضور وی در هیات مدیره بیمه دی این شرکت بیمه ای به شرایط وخیمی رسید.
مروری بر کارنامه کاری سلیمانی نشان می دهد عمده فعالیتهای وی در حوزه مدیریت شرکتهای سرمایه گذاری و بازار سرمایه بوده است و همانطور که عنوان گردید سوابق بیمه ای قابل ملاحظه ای در کارنامه کاری وی دیده نمی شود.
نگاهی بر سوابق کاری وی حاکی از ان است که عضویت در هیات مدیره شرکتهای مختلف در کارنامه کاری وی بسیار پررنگ است ضمن اینکه به نظر می رسد ، گویا حضور همزمان در هیات مدیره نیز در فعالیت های کاری وی وجود دارد.
گقتنی است ، غلامرضا امیری سلیمانی پس از ۴ سال مدیر عاملی سرمایه گذاری غدیر ، پایان ماموریتش در این هلدینگ بورسی و در حالی که تنها چند روز به پایان سال مالی منتهی به پایان آذر ماه ۱۳۹۶ باقی مانده بود رقم خورد به طوریکه با تغییر و تحولات در وزارت خانه ای که بالاترین سهام غدیر را دارد، وی برکنار و طالبی مدیر عامل پیشین بانک کشاورزی جایگزینش شد.
از جمله سوابق کاری سلیمانی می توان به عضویت های متعدد وی در هیات مدیره شرکتهای مختلف اشاره کرد مانندعضویت در هیأت مدیره شرکت ایران خودرو، عضو هیأت مدیره سیمان فارس و خوزستان، عضویت در هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی، ، عضویت در هیأت مدیره شرکت بیمه دی، عضویت در هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری پارسیان و عضویت در هیأت مدیره شرکت تأمین سرمایه امین.
بیمه مرکزی نیازمند ریاستی با پشتوانه مدیریتی قوی
البته در میان گزینه های مطرح شده جهت رئیس کلی بیمه مرکزی بعضا نام برخی افراد دیده می شود که در سطح ملی و فراسازمانی کارنامه قابل دفاعی داشته اند افرادی که اگر چه مستقیما فعالیت بیمه ای نداشته اند اما به دلیل اشراف بر حوزه های مدیریتی مختلف و نگاه فراسازمانی و ملی، حضور آنها می تواند نوید تحولات قابل ملاحظه ای در صنعت بیمه باشد.
به زعم برخی اگر هم گزینه پیشنهادی جهت رئیس کلی بیمه مرکزی مستقیما از داخل صنعت بیمه نباشد ؛حداقل باید فرد قدر و با پشتوانه ای قابل دفاع در هیات دولت باشد تا بتواند در نقش یک راهبر صنعت بیمه را از مشکلات فعلی برهاند.
در حال حاضر صنعت بیمه نیازمند شخصی است که بتواند با اشراف بر صنعت بیمه و چالش های موجود آن بر حوزه های مختلف و سایر بازار های مالی نیز تسلط داشته ،ضمن اینکه قابلیت تعامل و اثر گذاری بر سایر بخش های اقتصادی را دارا باشد.
ضمن اینکه به نظر می رسد اکنون که رفتن عبدالناصر همتی از بیمه مرکزی قوت گرفته ، بهتر است هیات دولت و در راس آن وزارت اقتصاد در بررسی گزینه های پیشنهادی دقت نظر داشته باشد تا در نهایت فردی انتخاب شود که ضمن دارا بودن هنر مدیریتی و قدرت تعامل، بر صنعت بیمه و چالش هایش اشراف داشته باشد ضمن اینکه تحول گرا بوده و قادر باشد در شرایط فعلی صنعت بیمه را از رخوت و چالش هایش خارج کند.