اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

بیمه خاورمیانه زیر ذره بین از نگاهی دیگر

اقتصادناب_هرچند رشد شرکت بیمه خاورمیانه در نگاه نخست عملکرد قابل قبولی از شرکت در سال ۱۴۰۱ به نمایش می‌گذارد؛ اما ورود به جزئیات صورت‌های مالی شرکت حاکی از آن است که شرایط آنچنان که افزایش مبلغ سود شرکت نشان می‌دهد آرمانی نیست.

 

به گزارش اقتصادناب بیمه زندگی خاورمیانه یکی از نخستین شرکت‌هایی است که در حوزه تخصصی بیمه زندگی فعالیت خود را در سال‌های قبل آغاز نموده است.

 

سهامداران این شرکت در حالی خود را برای مجمع عمومی سالیانه آماده می‌کنند که شرکت سود خالصی معادل ۸۸ میلیارد تومان در صورت‌های مالی سالانه  شناسایی کرده است. این عدد نسبت به سود خالص سال قبل از آن حدود ۳ برابر شده است. هرچند رشد مورد اشاره در نگاه نخست عملکرد قابل قبولی از شرکت در سال ۱۴۰۱ به نمایش می‌گذارد اما ورود به جزئیات صورت‌های مالی شرکت حاکی از آن است که شرایط آنچنان که افزایش مبلغ سود شرکت نشان می‌دهد آرمانی نیست.

 

نخستین نکته‌ای که در بررسی عملکرد شرکت خودنمایی می‌کند افزایش نسبت خسارت پرداختی ناخالص شرکت است. در سال ۱۴۰۱ شرکت درآمد معادل ۶۲۵ میلیارد تومان و خسارت پرداختی ناخالصی معادل ۵۲۲ میلیارد تومان داشته است. با تکیه بر این اعداد نسبت پرداخت خسارت شرکت حدود ۸۴ درصد بوده  این در حالیست که این نسبت در سال قبل از آن حدود ۷۰ درصد بوده است. این نکته به آن معناست که عملکرد بیمه‌ای شرکت علی رغم رشد درآمد حق بیمه ناخالص، قابل قبول نبوده است.

 

بررسی‌های جزئی بیشتر نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از رشد سودآوری شرکت مربوط به درآمد سرمایه‌گذاری‌هاست که تکرار پذیری آن برای سال‌های بعد با تردیدهای جدی مواجه است. در قسمت سرمایه‌گذاری‌ها از محل منابع بیمه‌ای درآمد شرکت از ۲۳ میلیارد تومان به ۱۹۹ میلیارد تومان رسیده است که ۴۲۰ میلیارد تومان آن از محل سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها بوده است.

 

در قسمت سرمایه‌گذاری از محل سایر منابع، درآمدها از ۳۶ میلیارد تومان به ۷۱ میلیارد تومان رسیده است که ۲۷ میلیارد ریال آن از محل فروش سرمایه‌گذاری‌ها بوده است. یه عبارت روشن‌تر حدود ۶۹ میلیارد ریال سود خالص شرکت از محل منابعی است که به طور مستقیم به رکود یا رونق بازار سرمایه بستگی داشته و هیچ تضمینی برای تکرار آن در سال‌های بعد نیست.

 

این موضوع این شائبه را ایجاد می‌کند که بیمه زندگی خاورمیانه  نه بر اساس عملکرد بیمه‌ای بلکه بر اساس سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها سهامداران خود را به صورت مقطعی راضی می نماید و برنامه چندانی برای ترسیم چشم انداز یک سودآوری پایدار و رو به رشد ندارد.

 

 

 

 

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا