تأمین مالی یکی از بزرگترین دغدغههای شرکتها برای حضور در بازار سرمایه
اقتصادناب_یک کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از بزرگترین دغدغههای شرکتها برای حضور در بازار سرمایه تأمین مالی است.
به گزارش اقتصاد ناب، مجید زمانی عصر دیروز در سومین همایش تامین مالی که در ساختمان جدید شرکت بورس برگزار شد، یکی از بزرگترین دغدغههای شرکتها برای حضور در بازار سرمایه را تأمین مالی دانست و گفت: اکنون چهار ترند اصلی در بازار سرمایه وجود دارد: افزایش نقدینگی در بازار سرمایه که خوشحالکننده است اما درخصوص آن ابهاماتی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه کیان افزود: دوم، تمرکزگرایی گسترده در دو سال گذشته در بازار سرمایه مانند سجام و برخی بدعتهای دیگر؛ بعدی تکمیل قوانین و مقررات بازار سرمایه و در نهایت غلبه شکل بر ماهیت.
وی با اشاره به این که کسب و کارهای بازار سرمایه باید حرفهای شوند، تاکید کرد: بازار سرمایه هم اکنون توان کافی برای مدیریت ریسک ندارد. باید قبول کنیم که زیرساخت و پلتفرم مدیریت ریسک کافی نداریم.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که باید ساختارهایی ایجاد شود و با تشکیل کمیتههای مشترک ریسک، سطح مدیریت ریسک افزایش یابد، افزود: شرکتها باید با همکاری یکدیگر این کار را انجام دهد و سلامت بازار سرمایه را تأمین کنند.
برخی اصلاحات اساسی مورد نیاز در بازار سرمایه
زمانی در ادامه سخنان خود به گامهایی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اعتباردهی از سوی کارگزاران و رفع برخی محدودیتها در این حوزه، یکی از این اصلاحات مورد نیاز است؛ کارگزاران باید بتوانند اعتبار دهند و این باید جزو فعالیت اصلی آنها باشد. همچنین سیستم معاملات باید کارگزار محور شود یعنی سفارشها از سوی کارگزاری برای سیستم معاملات ارسال شود. به عقیده او، محدودیت روی کارمزدها نیز باید از بین برود.
وی در ادامه تاکید کرد: سازمان بورس باید به یک نهاد عمومی غیردولتی تبدیل شود. همچنین اساسنامه کانونها در جهت تقویت جایگاه و استقلال آنها ترمیم شود و سازمانهای خودانتظام مثل بورسها و شرکت سپردهگذاری مطابق قانون خودانتظام شوند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تقویت و توسعه بخش خصوصی حرفهای موضوع مهم دیگری است که باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین محدودیتهای تأسیس نهادهای مالی مساله مورد انتقاد است که باید محدودیتهای بیمورد تأسیس و فعالیت نهادهای مالی برداشته شود.
وی سجام را بهعنوان یک پدیده تمرکزگرایانه ضدکسب و کار دانست که ضربه بزرگی به استقلال کسبوکارهای بازار سرمایه زده و باید ملغی شود.
زمانی همچنین با اشاره به این که طرح انتقال حساب مشتریان به شرکت سپردهگذاری باید متوقف شود، اظهار داشت: نهادهای مالی بازار سرمایه(متعهدان پذیرهنویسی، بازارگردانها و کارگزاران) باید در فرآیند بازار بین بانکی قرار گیرند. همچنین فعالیت بازارگردانی از شکل بیفایده کنونی به یک حرفه تاثیرگذار در نقدشوندگی اوراق بهادار تبدیل شود.
وی افزود: کوتاه شدن زمان رسیدگی به درخواستها، حذف مقررات زائد، توقف دخالت سهامدار عمده در حمایت یا تضعیف سهم، بازتر شدن محدودیتهای نوسان قیمت و در نهایت بسیار محدود شدن آن از جمله سایر مواردی بود که به اعتقاد او باید مورد توجه قرار گیرد.