صنعت بیمه در در اواخر سال ۱۳۹۷ ، با پیگیری مستمر سندیکای بیمه گران ایران و تدبیر بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران پوشش اتکایی فاجعه آمیز مازاد خسارت به میزان بیست هزار میلیارد ریال تهیه کرد./این قرارداد ۱۲ شرکت بیمه ( به ترتیب حروف الفبا شامل : شرکت های بیمه آرمان ، تجارت نو، تعاون ، دی،رازی ، سامان ، سرمد، سینا ،کارآفرین ، کوثر،معلم و میهن)راتحت پوشش قرارمیدهد.
به گزارش اقتصادناب دکتر محسن قره خانی دبیر کارگروه اتکایی سندیکای بیمه گران ایران در گفتگویی با بیان اینکه بی تردید ذخایر و سرمایه شرکت بیمه برای پاسخ به تعهدات در قبال بلایای طبیعی کافی نیست که دراین شرایط یکی از راه حل ها تهیه پوشش اتکایی در قبال حوادث فاجعه آمیز است ، خبر داد : صنعت بیمه در در اواخر سال ۱۳۹۷ ، با پیگیری مستمر سندیکای بیمه گران ایران و تدبیر بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران پوشش اتکایی فاجعه آمیز مازاد خسارت به میزان بیست هزار میلیارد ریال تهیه کرد.
به گفته دبیر کارگروه اتکائی سندیکا این پوشش بیمه ای که با پشتوانه قوی دولت در آخرین روزهای سال ۱۳۹۷ نهایی شده ، مربوط به خطرات فاجعه آمیز در رشته های بیمه آتش سوزی و مهندسی طراحی شده است.
دبیر کارگروه اتکائی سندیکا تصریح کرد : این قرارداد ۱۲ شرکت بیمه ( به ترتیب حروف الفبا شامل : شرکت های بیمه آرمان ، تجارت نو، تعاون ، دی،رازی ، سامان ، سرمد، سینا ،کارآفرین ، کوثر،معلم و میهن)راتحت پوشش قرارمیدهد.
به گفته وی فارغ از اینکه این قرارداد در حادثه اخیر فعال شود یا نه ،این حرکت جمعی صنعت بیمه با راهبری و حمایت بیمه مرکزی ج.ا.ا. -این بار قبل از وقوع حادثه- پشتوانه مالی قابل توجهی برای شرکت های عضو فراهم نمود.
قره خانی با بیان اینکه همه ساله وقوع حوادث فاجعه بار طبیعی _ انسان ساز ، خسارت های مالی و تلفات انسانی زیادی را به کشور تحمیل می کند :متذکر شد، این حوادث با روند دستکاری بشر در طبیعت وگسترش تکنولوژی شدت یافته و بعضاً آثار جبران ناپذیری را بر زندگی آحاد جامعه و کل اقتصاد به جای می گذارد.
به گفته این مدیر اتکائی مسئله تغییرات آب و هوا یک بحران جهانی است که در اکثر مناطق دنیا رخ داده و روی میزان بارش و دمای هوا در فصل های مختلف سال اثر گذاشته است و البته وقوع برخی حوادث قهری طبیعی نظیر زلزله و صاعقه نیز از کنترل انسان خارج است .
دبیر کارگروه اتکائی سندیکای بیمه گران ایران با اشاره به اینکه ایران جزو بلاخیزترین کشورهای جهان است ، بطوریکه روی کمربند زلزله واقع شده و ازمیان بلایای طبیعی شناخته شده جهان ،تقریباً همه موارد در ایران با تواتر متفاوت رخ می دهد:تصریح کرد،درست است که وقوع حوادث طبیعی از اراده و کنترل انسان خارج است ، لیکن با برخی اقدامات ایمنی و حذف مخاطرات فیزیکی می توان شدت اثراین گونه حوادث را کمتر کرد.
به گفته وی همانگونه که مردم با خرید پوشش بیمه ای ، بخشی از ریسک را به شرکت های بیمه منتقل می کنند، شرکت های بیمه هم در مرحله بعد باید بخشی ریسک های پذیرفته شده خود را به شرکت های بیمه اتکایی واگذار نمایند.
دبیر کارگروه اتکائی سندیکای بیمه گران ایران در ادامه خاطر نشان ساخت : وظیفه شرکت های بیمه ارائه آرامش و امنیت اقتصادی به جامعه است ، پس باید در وهله اول ، ریسک های خود را بشناسند و مدیریت کنند که یکی از ریسک های مهم شرکت بیمه، ریسک بلایای طبیعی است.
وی معتقد است ، حادثه سیل فروردین ۱۳۹۸، بیش از ۲۰ استان کشور را درگیر کرده و به طور قطع سال سختی را برای صنعت بیمه رقم خواهد زد .