اقتصادناب_راهکارهای رگ تکی میتوانند جنبههای مربوط به پایبندی به مقررات را در مواردی همچون مسائل مرتبط با هویت و پردازش تراکنش، پرداخت و تسویهحساب و همچنین گزارش دهی، به حالت خودکار درآورند.
به گزارش اقتصادناب به نقل از بیمه داری نوین نوآوریهای فناورانه به صورت مداوم در حال ظهور هستند و راهکارهای تازهای در زمینه ریسک و پایبندی به مقررات به شرکتهای تجاری ارائه میدهند تا این شرکتها با هزینه پایینتری خود را با مقررات هماهنگ کرده و به مدیریت ریسکهای خود بپردازند.
میزان متغیر بودن و پیچیدگی مقررات تازه و نیز مقررات موجود، پیامدی ناخواسته داشته و آن اینکه ارائهدهندگان خدمات مالی به جای نوآوری، به مقوله تطبیق با مقررات ترغیب شود. مقرراتی نظیر PRIIPs، PSD2، UCITS V،MiFID،AMLD IV، CRD و CRR، EMIR، MAD II تنها نمونه هایی است از تغییر سیستماتیک در رابطه با ریسک و پایبندی به مقررات، ملزومات سرمایه و نقدینگی و نیز مدیریت و نظارت که تمامی بازیگران مدیریتِ سرمایهگذاری باید به آن پایبند باشند.
همزمان، شرکتها به دلیل اینکه عدم قطعیت مقررات، توسعه محصولات جدید و نیز توسعه فناوری پیشرو را تحت تأثیر قرار داده، در زمینه نوآوری با احتیاط عمل کردهاند. با این وجود، در شرایطی که دیجیتالی شدن مرتب زندگی روزمره و متعاقب آن بازتعریف شیوه زندگی و کار به وسیله فناوری صورت میپذیرد، سالهای اخیر شاهد ظهور شرکتهای نوآور و امیدبخشی بوده که فضای مربوط به مقررات و نظارت را به منظور امکان پیادهسازی مدیریت کارآمد بحث پایبندی به مقررات، هدف فعالیت خود قرار دادهاند؛ شرکتهایی که خود را رگتک میخوانند و از منظر آیتی به این زمینه ورود کرده اند. به زبان ساده، رگ تکها راهکارهایی را با استفاده از فناوری جهت حل مسائل مربوط به پایبندی به نظارتها و مقررات ارائه میدهند.
راهکارهای نوآورانه
با نگاهی عمیقتر به ملزومات مربوط به مبحث پایبندی به مقررات، میتوان مشاهده کرد که در حال حاضر شرکتهای تجاری با تغییرات افراطی در بحث مقررات و نظارتها مواجه هستند و همزمان، تحت نظارت رویههای قضایی پیچیده قرار دارند. در عمل، اکنون نهادهای نظارتی خواهان شفافیت بسیار بیشتری هستند. این بدین معناست که شرکتهای مالی به منظور بهبود چشمانداز ریسک سیستماتیک و اعمال نمایندگان مختلفِ درگیر در اکوسیستم مالی، باید حجم بیشتری از داده تولید کنند. شرکتها جهت گردآوری، تجزیهوتحلیل و انجام محاسبات بر روی دادههای موردنیاز، از سیستمهای فناوری متنوعی بهره میگیرند، با این وجود، حقیقت این است که عمده این فعالیت همچنان به شدت به رویههای سنتی و دخالتهای انسانی متکی است. نباید ناگفته گذاشت که این رویهها اصلیترین عوامل افزایش هزینهها هستند. بنابراین، تقاضای شفافیت و سختگیری بیشتر، نقش فناوری را پررنگتر کرده و سبب شده شرکتها پرسش ذیل را از خود بپرسند:
ـ یک شرکت تجاری چگونه باید مساله پایبندی به مقررات را به شکل کارآمدتر و با صرف منابع کمتر مرتفع کند و در عین حال کیفیت اطلاعاتی که به نهادهای نظارتی ارسال میشود را افزایش دهد؟
به شکل سنتی، شرکتها و موسسات تجاری یا میتوانستهاند از امکان سیستمهای فروش بزرگ و شناختهشده استفاده کنند یا اینکه یک راهکار درونشرکتی راهاندازی کنند. در انتخاب و اجرای چنین فناوریهایی، چالشهای متفاوتی سر بر میآورد. نخست، راهکار انتخابشده که اغلب نامتجانس و پیچیده است، باید با فضای معماریِ آیتی داخلی شرکت همخوانی داشته باشد. از این گذشته، ابزارهای گزارشدهی و فضای بصری استفادهشده برای بخشهای مختلف شرکت، عموما به صورت مجزا از یکدیگر و فاقد ساختار مدیریتی متمرکز هستند. در نهایت، فشارهای مربوط به نظارتها نیازمند انجام سریع امور است که اغلب با توسعه و برنامهریزیها برای تحول در شرکتهای تجاری تداخل دارد و در نتیجه چالشهای عملیاتی مضاعفی را به وجود میآورد.
پس از اینکه فناوری مورد نظر انتخاب شد، توسعه و پیکربندی باید در قالب زبانی اختصاصی صورت پذیرد. در عین حال، این راهکار باید جهت همخوانی با معماری آیتی پیچیده موجود وفق داده شود که در نتیجه، در همراهی با امور دیگر، سبب افزایش زمان راهاندازی (lead times) میشود. به این فرآیند باید قیمتهای بالا را اضافه کرد و البته مساله مشخص دیگر، نیاز به یک جایگزین چابک است.
نوآوریهای تکنولوژیکی به صورت مداوم در حال ظهور بوده و راهکارهای مرتبط با ریسک و پایبندی به مقررات -و نیز مدیریت این ریسکها با هزینههای کمتر- را ارائه میدهند. راهکارهای فناورانه نظارتی (رگتک) به واسطه فراهم آوردن چابکی، سرعت و خروجیهایی حول محور دادهها، خود را به عنوان مرجعی برای حل بسیاری از مسائل ذکرشده معرفی کردهاند. این خصوصیات به واسطه چندین فناوری نوظهور ممکن شدهاند. این قبیل راهکارها عموما در فضای ابری مستقر هستند و بنابراین دادهها از راه دور حفظ و نگهداری، مدیریت و پشتیبانگیری میشوند. این موضوع، از طریق امکان ویژهسازی کنترل بر دسترسی به دادهها و همچنین اشتراکگذاری آنها، انعطافپذیری بیشتری را ارائه میکند. علاوه بر این، امکان آسان حذف و اضافه ویژگیهای خدماتی، عملکرد بهتر و بسطپذیری را به ارمغان میآورد. همزمان، رمزگذاری انتها به انتهای دادهها، امنیت ضروری و مورد نیاز را مهیا میکند. به لحاظ هزینهای، فضای ذخیرهسازی ابری جالبتوجه است، چراکه امکان پرداخت هزینهها به نسبت میزان مصرف را فراهم میآورد.
گذشته از ویژگیهای فضای ذخیرهسازی ابری، انواع مختلفی از راهکارهای رگتکی قابلیتهای مربوط به تجزیهوتحلیل، یادگیری ماشین/هوش مصنوعی را توسعه داده و به پیش بردهاند. واضح است که دادها غیرقابلفهم هستند مگر اینکه به ترتیبی سازمان داده شوند که فهم، تجزیهوتحلیل و نهایتا تصمیمگیری و اقدام براساس آنها را برای افراد ممکن کند. به همین ترتیب، تجزیهوتحلیل قدم در راه یاری رساندن به صنعت بیمه گذاشته تا نه فقط به سرعت و به شکل خودکار معنای صریح مقررات را دریابند، بلکه معنای ضمنی و تلویحی یا نکات دقیق و جزئی را که بسیاری مواقع بزرگترین چالش جهت هضم و ارزیابی است، درک کنند. تجزیهوتحلیل پیشرفته و تکنیکهای ارزیابی میتوانند با شتاب دادن به بررسی مقررات جدید و نوظهور براساس آنچه پیش از این مشاهده شده و چگونگی تفسیر آن مشاهده -مشابه با شبکههای عصبی که به پیشبینی کلاهبرداری یا رفتار مشتری کمک کردهاند- بیاموزند و سپس به پشتیبانی از فرآیند بپردازند. نیمه دیگر تجزیهوتحلیل، استفاده از هوش مصنوعی است. میتوان از این فناوری در همراهی با قابلیتهای یادگیری عمیق به عنوان قابلیت نظارت مداوم جهت دستیابی به دانشی تقریبا لحظهای از عملکرد بازارهای جهانی استفاده کرد و افزون بر آن، به شناسایی ایرادات پرداخت تا اینکه صرفا و پس از وقوع اتفاق، اقدام لازم صورت بپذیرد.
در آخر اینکه برخی راهکارهای رگتکی از بلاکچین استفاده میکنند؛ بایگانی یا دفتر کلی از رویدادهای دیجیتال که میان چندین بخش مختلف توزیع شده و در کلیتِ آن، بسطپذیری و یکپارچگیِ دفترکل یادشده را تضمین میکند. امکان بهروز شدن این سیستم تنها با رضایت اکثریت طرفهای درگیر وجود دارد. پس از آنکه اطلاعاتی در آن وارد شد، امکان حذف آن وجود ندارد و تنها میتوان به اصلاح یا تغییر آن پرداخت. بلاکچین اطلاعات متنوعی همچون تراکنشها و همچنین قراردادهای هوشمند را دربر میگیرد. اگرچه قابلیت پرداختِ تقریبا لحظهای و آنی از طریق اتوماسیون و اجماع عمومی بهدست آمده، اما راهکارهای رگ تکی میتوانند جنبههای مربوط به پایبندی به مقررات را در مواردی همچون مسائل مرتبط با هویت و پردازش تراکنش، پرداخت و تسویهحساب و همچنین گزارش دهی، به حالت خودکار درآورند.