به گزارش اقتصادناب، صبح شنبه (۳۱ شهریورماه) مراسم رژه هفته دفاع مقدس در سراسر ایران برگزار شد اما در مراسم رژه در اهواز، یک گروه تروریستی بهسوی مردم شلیک کرد و منجر به شهادت تعدادی از نیروهای نظامی و مردم عادی شد.
در این گزارش، نگاهی اجمالی داریم به آنچه در اهواز اتفاق افتاد.
۱ . حمله تروریستی در کجا بهوقوع پیوست؟
چند فرد مسلح حوالی ساعت ۹ و در ساعات ابتدایی مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز، بلوار قدس این شهر را که محل برگزاری مراسم رژه بود، بهرگبار بستند.
۲. حمله تروریستی چگونه صورت گرفت؟
بنابر روال موجود، نیروهای مسلح در میدان اصلی شهر در حال رژه بودند که ناگهان از فاصله نسبتاً نزدیک از سمت پارکی که در این منطقه وجود داشت، یک تیم تروریستی در پوشش مردمی به یگانهای رژهرونده حمله کرد. این گروه سلاحهای خود را در پارک نزدیک رژه پنهان کرده بود.
۳. تروریستها چند نفر بودند؟
تیم تروریستی حادثه امروز اهواز، ۴ نفر بودند که سه تروریست در درگیری با نیروهای مسلح ایران در دم به هلاکت رسیدند و تروریست دیگر بر اثر شدت جراحات، در بیمارستان به هلاکت رسید.
۴. در این حادثه تروریستی چند نفر به شهادت رسیدند؟
در ساعات ابتدایی اعلام شد در جریان این حمله، جمعاً بین ۸ تا ۱۰ تن به شهادت رسیدند. اخبار اولیه همچنین از مجروحیت حدود ۷ نفر در جریان این حمله تروریستی حکایت داشت. اما پس از ساعتی تعداد شهدا ۱۵ شهید و تعداد مجروحان ۱۶ نفر اعلام شد. برخی منابع تا این لحظه تعداد شهدای حادثه تروریستی رژه نیروهای مسلح اهواز را ۲۰ تن هم اعلام کردند.
احتمال افزایش تعداد شهدا وجود دارد.
۵. در حمله تروریستی اهواز چهکسانی مورد هدف قرار گرفتند؟
اکثر شهدای این حادثه تروریستی نیروهای نظامی بودند. بین شهدا یک دختر خردسال و یک جانباز دیده میشود. با وجود اینکه این حادثه بهسمت جایگاه مسئولان، صورت گرفت اما بهدلیل واکنش سریع نیروهای امنیتی، هیچیک از مسئولان حاضر در جایگاه از جمله آیتالله جزایری نماینده ولی فقیه در خوزستان، آیتالله حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و جمال عالمی نیسی فرماندار اهواز و فرماندهان ارشد نظامی آسیبی ندیدند.
۶. مهاجمان چهکسانی بودند؟
سخنگوی گروهک الاحوازیه ساعتی پس از این حادثه در گفتوگو با یک شبکه خبری ضدانقلاب، حمله تروریستی صبح شنبه به رژه نیروهای مسلح در اهواز را بهعهده گرفت.
مقامات ایرانی اعلام کردند این حمله مستقیماً توسط تروریستهای مورد حمایت اسرائیل و آمریکا و کشورهای حامی آنها در منطقه صورت گرفته است.
۷. مسئولان ایرانی درباره حادثه تروریستی اهواز چه گفتند؟
رئیس جمهور در پی حمله تروریستی امروز به مردم اهواز در مراسم رژه نیروهای مسلح، در تماسی تلفنی با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، دستورات لازم را درباره بازماندگان و حادثهدیدگان این حادثه صادر کرد. وی همچنین به وزارت اطلاعات درباره شناسایی سریع تروریستها و سرشاخههای ارتباطی آنان و برخورد قاطع و عبرتآموز با مرتبطین این جنایت دستورات لازم را داد.
سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جزئیات این حادثه را در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اعلام کرد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل شهادت تعدادی از هموطنان در حادثه تروریستی اهواز را تسلیت گفت و اعلام کرد: ایران به حرکت رذیلانه تروریستی امروز پاسخ محکمی میدهد.
ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پیامی توئیتری نوشت: تروریستهای استخدامشده، آموزشدیده و تسلیحشده و تأمینشده توسط یک رژیم خارجی به اهواز حمله کردند. کودکان و خبرنگاران میان قربانیان هستند. ایران، حامیان تروریسم در منطقه و اربابان آنها آمریکا را برای چنین حملاتی مسئول میداند. ایران، در دفاع از ایرانیان، قاطعانه و سریع پاسخ خواهد داد.
۸. واکنش مسئولان غیرایرانی به حادثه تروریستی اهواز
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با ارسالی پیامی برای حسن روحانی ضمن تسلیت در خصوص جانباختن شهروندان ایرانی در حمله تروریستی در اهواز بر آمادگی مسکو برای همکاری با تهران در زمینه مبارزه با تروریسم تأکید کرد.
برت مککِر سفیر انگلیس در تهران در حساب توئیتری خود نوشت: یک حمله تکاندهنده تروریستی. این حمله هر جایی اتفاق بیفتد باید محکوم شود. تمامی تسلیت ما به خانوادههای قربانیان.
۹. واکنش رسانههای خبری دنیا به حادثه تروریستی اهواز چه بود؟
نوع پوشش برخی رسانهها از این حادثه قابل تأمل بود. بیبیسی فارسی برای حادثه تروریستی اهواز به استفاده از کلمه «حمله» بسنده کرد. العربیه، رسانه سعودی هم از لفظ «هجوم» (بهمعنای حمله) در عنوان خود استفاده کرد. رویترز هم برای خبر اهواز از واژه «attack» (بهمعنای حمله) استفاده کرده است.