اقتصادناب_در نشست ماهانه استارتاپ های فین تک در بیمه دی مطرح شد؛انتقاد استارت آپها در خصوص بروز نبودن آمار صنعت بیمه و پاسخ رئیس مرکز فاوا بختیاری :رویکرد بیمه مرکزی نسبت به استارت اپها اهمیت دارد چرا که علاوه بر رویکرد نظارتی ، یکی از رویکرد های بیمه مرکزی رویکرد توسعه گرایانه است ./ نعمتی : طی مدت یادشده بنابر برخی مصالح امار ارایه نشده است.
به گزارش اقتصادناب نشست ماهانه استارتاپ های فین تک چهارشنبه هفته گذشته در ساختمان بیمه دی با حضور بختیاری ، میر عامل بیمه دی و فاسم نعمتی رئیس مرکزی فاوا بیمه مرکزی برگزار شد .
در این مراسم” مجید بختیاری”مدیرعامل بیمه دی ،گفت: یکی از راه های ایجاد تحول در صنعت بیمه شکل گیری و تقویت استارتاپ ها است و با توجه به اعتماد کامل به پیشرفت استارتاپ ها در کشور ، همواره در جهت حمایت از آن ها تلاش شده است .
بختیاری با اشاره به میزان سرمایه گذاری صنعت بیمه در حوزه فنآوری اطلاعات، ادامه داد: درصنعت بیمه با بررسی شاخص های مرجع دنیا ( فروش و صدور بیمه نامه ها ) باید نگاه مدیران به فناوری اطلاعات تغییر یابد که در این زمینه بسیار عقب هستیم .
مدیرعامل بیمه دی تصریح کرد متاسفانه در زمان صحبت از فناوری اطلاعات در صنعت بیمه ، سریعا با موضع گیری هایی روبه رو می شویم .
مدیرعامل بیمه دی با بیان اینکه فناوری اطلاعات در کاهش تقلبات و تخلفات در صنعت بیمه اثر گذار است ، گفت:رویکرد بیمه مرکزی نسبت به استارت اپها اهمیت دارد چرا که علاوه بر رویکرد نظارتی ، یکی از رویکرد های بیمه مرکزی رویکرد توسعه گرایانه است که اگر بیمه مرکزی به این حوزه ورود پیدا کند ، ای تی در صنعت بیمه متحول می شود در این راستا باید موانع برداشته شود و در لایه های مقرره گذاری ، رویکرد تحوا گرایانه بیشتر احساس شود ضمن اینکه نهاد نظارتی باید در راستای تسهیل بخشی فعالیت استارت آپها وارد شود.
مدیر عامل بیمه دی در ادامه در پاسخ به برخی مدیران استارت آپ بیمه ای در خصوص چالش های موجود گفت: به نظر می رسد بهتر است استارت آپهای بیمه ای راهکار قدرت چانه زنی و گفتگو را جایگزین غز زدن کنند در این راستا تشکیل یک انجمن صنفی لازم است تا بتوانند با تعاملات مداوم با صنعت بیمه خواسته های خود را در قالب یک صدای واحد و در عین حفظ جوانب رقابتی به گوش مقامات بیمه ای برسانند.
نقد استارت آپها به بیمه مرکزی
همچنین در این نشست” قاسم نعمتی” رییس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی با اشاره به اینکه در ایران هیچ کس مخالف تقویت فعالیت های استارتاپی نیست ،گفت : با توجه به اینکه در ایران فعالیت استارتاپ ها جای کار بسیاری دارد ، نباید خود را در نقطه بهینه درنظر بگیریم . فعالیت استارتاپ ها درصنعت بیمه به دلیل ارتباط با سایر کسب وکارها ، بسیار مهم است،اما متاسفانه تعداد شرکت های بیمه ای فعال در این زمینه به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد.
به گفته وی ، در بیمه مرکزی زیرساخت های لازم برای فعالیت استارتاپ ها به طور نسبی فراهم است.
وی افزود: متاسفانه در ایران افراد به دلیل عدم تنوع در محصولات بیمه ای به سراغ خرید بیمه نامه نمی روند و شرکت های بیمه نیز به دلیل هزینه های زیاد و حاشیه سود پایین ، نمی توانند محصولات جدیدی ارائه کنند.
نعمتی در ادامه خطاب به استارت آپها گفت : در حال استارت اپها روی فروش انلاین خیلی تمرکز کرده اند و شاید بهتر است روی مقوله های دیگر مانند big data و تحلیل داده ها هم ورود پیدا کنند.
این گفته رئیس مرکز فاوای بیمه مرکزی با عکس العمل برخی استارت اپها مواجه شد به طوریکه مدیر جلسه اذعان داشت که شرط تمرکز بر big data و تحلیل داده ها وجود آمار به موفع است این در حالی است که بیمه مرکزی بیش از یک سال است امار بروز ارایه نداده است در چنین شرایطی چطور می توان بر تحلیل اماری تمرکز کرد وقتی شفافیت داده ای وجود ندارد.
نعمتی در پاسخ به این انتقاد گفت: خوب می توان از این زاویه نگاه کرد که صنعت بیمه در این زمینه بکر است ضمن اینکه بیمه مرکزی همیشه آمار را به موفع ارایه می کرده اما طی مدت یادشده بنابر برخی مصالح امار ارایه نشده است.
رییس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی در پایان خاطر نشان کرد : یکی از توقعات اهالی صنعت بیمه از استارتاپ ها ،کاهش هزینه ها برای افراد جامعه است و استارتاپ ها نباید تنها موفقیت خود را در نظر بگیرند .
در ادامه این نشست برخی مدیران استارت آپها به بیان چالش کاری خود پرداختند.
مهمترین چالشی که توسط استارت اپها مطرح گردید این بود که در صنعت بیمه متولی برای نحوه برخورد با استارت آپها وجود ندارد و بعضا برخورد شرکتهای بیمه با استارت اپها مانند یک شرکت نرم افزاری کوچک است.