کد بورسی در چه صورت لازم مشمولان سهام عدالت می شود؟
اقتصادناب_اگر کسی میخواهد سهام عدالت خود را نگه دارد، نیازی به کد بورسی نیست؛ اما اگر یک روز بخواهند خرید و فروش سهام عدالت انجام دهند، باید به سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام بروند و کد بورسی خود را فعال کنند.
آزادسازی سهام عدالت و در پی آن انتخاب روش مستقیم برای فروش این سهام توسط مشمولان در حالی تا ساعت ۲۴ روز ۱۵ خرداد ادامه دارد که سهامدارانی که قصد فروش ۳۰ درصد از سهام خود را دارند ابتدا باید در سامانه سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب نموده و سپس جهت فروش به شعب بانکی که شماره شبای آن حساب را در سامانه معرفی کردهاند مراجعه و با تکمیل فرم های مربوط نسبت به تکمیل سفارش فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود و تعهد نامه مربوطه اقدام کنند. بر این اساس اطلاعات افرادی که روش مستقیم را انتخاب نموده اند در اختیار بانک های عامل قرار می گیرد.
همچنین سهامدارانی که به سامانه سهام عدالت مراجعه نکنند به صورت خودکار روش غیرمستقیم برای آنها انتخاب می شود. این دسته از سهامداران نیز می توانند با مراجعه به بانک مربوطه که قبلا شبای حساب آن بانک را جهت دریافت سود معرفی کرده اند نسبت به ثبت سفارش فروش سهام خود در شرکت سرمایه گذاری استانی اقدام کنند. این در حالی است که موضوع فروش سهام این افراد به برگزاری مجمع و افزایش سرمایه شرکت های سرمایه گذاری استانی و پذیرش آنها در بازار سرمایه موکول می شود.
اما در این میان نکته قابل توجه پاسخ به این پرسش است که آیا دارندگان سهام عدالت نیاز به کد بورسی برای دادوستد سهام خود دارند یا نه؟
بر این اساس باید گفت اگر کسی میخواهد سهام عدالت خود را نگه دارد، نیازی به کد بورسی نیست؛ چرا که کد بورسی برای همه سهامداران عدالت به صورت غیرفعال در نظر گرفته شده و داراییهای آنها نگهداری میشود اما اگر یک روز بخواهند خرید و فروش سهام عدالت انجام دهند، باید به سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام بروند و کد بورسی خود را فعال کنند.
منبع: تسنیم