به گزارش اقتصادناب از اتاق بازرگانی کرمانشاه، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در نشست با هیات تجاری سلیمانیه عراق که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به روابط مستحکم و دیرینه با کردستان عراق که حتی شیطنت دشمنان نیز تاثیری بر آن نداشته، افزود: اکنون زمان آن رسیده که برای بهبود این روابط گامهای بزرگتری برداریم.
وی از مرز به عنوان مزیت مشترک بین دو استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق خصوصاً در شرایط کنونی کشور ایران یاد کرد و ادامه داد: رئیس جمهور و دولت نیز اختیارات لازم را برای استفاده بهینه از مرزها با هدف توسعه صادرات به ما داده و نتیجه آن رشد خوب صادرات به عراق در هشت ماهه امسال علیرغم تنگناهای موجود است.
بازوند در ادامه خواستار رفع موانع پیش روی جریان سیال سرمایه بین ایران و عراق و خصوصاً استانهای کرمانشاه و سلیمانیه شد و عنوان کرد: برای این منظور ابتدا باید با همکاری یکدیگر زیرساختها را بهبود ببخشیم.
استاندار کرمانشاه مهمترین زیرساختهای بین دو کشور را مربوط به حوزه حمل و نقل دانست و تاکید کرد: راه آهن کرمانشاه که سال گذشته افتتاح شد و ادامه مسیر آن که به صورت ویژه تا خسروی پیگیری میشود،یک زیرساخت خوب برای توسعه اقتصادی دو کشور است.
وی بر لزوم راهاندازی شرکتهای حمل و نقل مشترک بین دو کشور و دو استان هم تاکید کرد و ادامه داد: برپایی نمایشگاههای مختلف در فصول مختلف نیز میتواند به تحکیم روابط کمک کند.
بازوند خاطرنشان کرد: منطقه آزاد تجاری قصرشیرین نیز آماده سرمایهگذاریهای مشترک بین دو کشور است.
استاندار کرمانشاه یکی دیگر از زمینههایی که دو طرف میتوانند بر آن تمرکز کنند را گردشگری و توریسم سلامت اعلام کرد و افزود: کرمانشاه به عنوان مرکز ثقل غرب کشور و با داشتن زیرساختهای بسیار مناسب میتواند در این زمینه پیشقدم باشد.
بازوند با بیان اینکه امروز گردشگری به عنوان یک مزیت مهم در خاورمیانه مطرح است، خاطرنشان کرد: توسعه روابط گردشگری دو استان میتواند در زمینه گردشگری مذهبی، توریسم سلامت و … باشد.
وی از وجود مراکز دانشگاهی متعدد در استان کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: این مراکز میتواند روابط علمی بین دو طرف را تحکیم کند.
استاندار کرمانشاه از آمادگی کرمانشاه برای تامین برق بازارچههای عراق فارغ از قرارداد برقی بزرگ بین ایران و عراق هم خبر داد.
وی با بیان اینکه با استفاده از این زیرساختها میتوان روابط دو کشور و خصوصاً دو استان کرمانشاه و سلیمانیه را بهتر و مردم این مناطق را توانمندتر کرد، افزود: امروز توسعه اقتصادی در اختیار مردم و بخش خصوصی توانمند است.
استاندار کرمانشاه گفت: البته برای این منظور باید روند کارها در ادارات و دستگاهها تسهیل و قوانین دست و پاگیر حذف شود.
وی از پیگیری رفع مشکلات مرز پرویزخان هم خبر داد و عنوان کرد: از نزدیک در جریان مشکلات این مرز قرار گرفتهام و قرار است با همکاری فرماندار قصرشیرین مشکلات این مرز نیز به زودی حل شود.
بازوند اظهار کرد: امیدوارم به زودی میزبان استاندار سلیمانیه در استان کرمانشاه باشیم.
در ادامه رئیس اتاق کرمانشاه نیز گفت: به زودی دو هیات تجاری شامل یک هیات از اربیل و دهوک و یک هیات از بصره به کرمانشاه سفر میکنند.
کیوان کاشفی با اشاره به دستاوردهای سفر هیات تجاری اقلیم کردستان به کرمانشاه، اظهار کرد: در این سفر در زمینه برپای نمایشگاه توانمندیهای جمهوری اسلامی به مرکزیت کرمانشاه و در سلیمانیه عراق توافقاتی داشتیم.
وی تاکید بر افزایش ترانزیت کالا از مرز پرویز خان و واردات بیشتر برخی مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات استان را از دیگر دستاوردهای سفر این هیات تجاری به کرمانشاه برشمرد.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق ایران، همچنین مقرر شد کرمانشاه میزبان هیات تخصصی در زمینه گردشگری و توریسم سلامت باشد.
رئیس اتاق کرمانشاه از بازار مشترکی به نام سوریه که برای ایران و عراق وجود دارد یاد کرد و افزود: نزدیکترین و مقرون به صرفهترین مسیر برای ورود به بازار سوریه از طریق کشور عراق است.
وی یادآور شد: دو طرف باید همکاریهای مشترکی برای ورود به این بازار داشته باشند.
کاشفی با تاکید بر لزوم گسترش مراودات تجاری با عراق و برنامهریزیهایی که در این زمینه انجام شده، خاطرنشان کرد: ظرف ۵/۱ ماه آینده میزبان دو هیات تجاری از اربیل و دهوک و هیاتی از بصره خواهیم بود .
وی از شرایط اقتصادی کنونی کشور و فشار دشمنان یاد کرد و ادامه داد: باخبریم که اخیراً هیاتی از آمریکا با حضور در اقلیم کردستان سعی در محدود کردن ارتباطات این بخش با ایران داشتند که با پاسخ قاطع آنها مواجه شدند.
در ادامه یاسین رحیم فرج نائب رئیس اتاق سلیمانیه نیز هدف از حضور این هیات تجاری در کرمانشاه را افزایش تحرک در روابط اقتصادی بین دو طرف دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اولین اولویت اقلیم کردستان تامین کالاهای مورد نیاز مردم این منطقه است، تاکید کرد: باید از ظرفیت مراودات تجاری که بین دو طرف وجود در این بخش استفاده کنیم.
رحیم فرج در ادامه از مشکلات مرز پرویزخان هم یاد کرد و ادامه داد: آمادهایم با اقدامات مشترک با ایران مشکلات این مرز را حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این مرز هم برای طرف ایرانی و هم عراقی بسیار استراتژیک است.
نائب رئیس اتاق سلیمانیه از مزیت منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین برای ورود سرمایهگذاران اقلیم یاد کرد و گفت: متاسفانه هنوز شرایط سرمایهگذاری در این منطقه برای ما روشن نیست.
رحیم فرج از فراهم شدن فرصتهای سرمایهگذاری برای ایرانیان در اقلیم هم خبر داد.
احمد کلاری عضو هیات نمایندگان اتاق سلیمانیه نیز با اشاره به مزیتهای مرز پرویز خان، خواستار ۲۴ ساعته شدن فعالیتهای این مرز شد.
وی با اشاره به سابقه ۲۶ ساله این مرز، تصریح کرد: در این مدت هیچ مشکلی در پرویزخان نداشتیم اما طی دو ماه اخیر مشکلاتی در این مرز ایجاد شده که باید حل شود.
کلاری بخشی از این مشکلات را ناشی از شیوه برخورد نیروهای مرزی ایران با رانندگان عراقی دانست .
عضو هیات نمایندگان اتاق سلیمانیه اظهار کرد: درخواست دیگر ما این است که بازرگانان اقلیم بتوانند با داشتن مجوزهای ۲۴ یا ۴۸ ساعته با خودروهای شخصی خود تا مرکز استان کرمانشاه تردد داشته باشند.