اقتصادناب _آشفتگی های موجود در بازار طلا و ارز سبب گسیل نقدینگی به بورس شده است به طوریکه طی هفته های اخیر سهام برخی صنایع بورسی بخصوص نفت ، قلز و پتروشیمی با رشد قابل ملاحظه ای روبرو بوده و سود قابل توجهی را برای سهامدارانش به دنبال داشته ، در این راستا خطر فروش سهام بیمه ای ها و خرید سهام نفتی و پتروشیمی ها در شرایط فعلی وجود دارد .
به گزارش اقتصادناب،روز یکشنبه نماد ۱۲ شرکت از میان شرکتهای بیمه ای حاضر در بورس و فرابورس با توقف روبرو شد ، اقتصادناب طی گزاشی به تشریح این موضوع پرداخت که البته برخی از این نمادها طی این دو روز گشایش یافته است.
جهت تشریح این امر ذکر این نکته ضرورت دارد که توقف نماد شرکتهای بیمه با توجه به برگزاری مجامع بدون شک دارای دلایلی از جمله عدم ارایه گزارش مجمع به سازمان بورس جهت درج در سامانه کدال ، عدم کفایت سرمایه شرکت بیمه و … می تواند باشد که وجود هر کدام از دلایل فوق می تواند منجر به توقف نماد تا اطلاع ثانوی شود.
اما انچه که مسلم است طی هفته جاری و در روز مورد اشاره از میان شرکتهای بورسی و فرابورسی ۱۲ نماد متوقف بود که این امر نشان دهنده این است که تقریبا ۵۰ درصد بازار بیمه با توقف نماد روبرو بوده است .
البته شاید این نکته مطرح گردد که با توجه به برگزاری فصل مجامع ، توقف نمادها به دلایل فوق الذکر غیر طبیعی نیست که باید بر این نکته نیز صجه گذاشت که فصل خرداد و تیر فصل داغ مجامع اغلب شرکتهای بورسی است اما توقف تقریبا ۵۰ درصد نماد شرکتهای یک صنعت ،حداقل در دوره مورد اشاره، در صنایع دیگر کمتر مشاهده شد.
علت اصلی بسته بوده اغلب نماد شرکتهای بیمه بورسی با توجه به پیگیری از بورس اوراق بهادار به دلیل عدم آماده بودن گزارش مجمع است که به نظر می رسد حساسیت بورس را برانگیخته است ،چرا که بی تردید ارایه گزارش مجمع از سوی شرکت های بیمه مورد نظر کار سختی نیست که بخواهد با تعلل از سوی شرکتها روبرو شود چرا که شرکتهای بورسی موظفند پس از برگزاری مجمع هر چه سریع تر نسبت به ارایه گزارش به بورس اقدام کنند.
از طرقی نکته مهم تر آن است که آشفتگی های موجود در بازار طلا و ارز سبب گسیل نقدینگی به بورس شده است به طوریکه طی هفته های اخیر سهام برخی صنایع بورسی بخصوص نفت ، قلز و پتروشیمی با رشد قابل ملاحظه ای روبرو بوده و سود قابل توجهی را برای سهامدارانش به دنبال داشته ، در این راستا خطر فروش سهام بیمه ای ها و خرید سهام نفتی و پتروشیمی ها در شرایط فعلی وجود دارد بنابراین هدف از گزارش اقتصاد ناب تنها هشدار به مقام نظارتی است چرا که بسته بودن نماد بیمه ای ها در شرایط فعلی می تواند افت بیشتر قیمت انها را به دنبال داشته باشد.
بررسی سهام فلزی ، نقتی و پتروشیمی نشان می دهد طی هفته های جاری به طور متوسط بیش از ۵ درصد رشد را تجربه کرده در این راستا این هشداری برای صنعت بیمه است که با توجه به تاخیر برگزاری برخی مجامع و عدم اماده بودن گزارش مجمع و بسته بودن نماد برخی دیگر ، انتظار ریزش قیمت سهام انها می رود .
از سوی دیگر اقتصادناب در گزارش قبلی خود وجود زیان انباشته ، عدم کفایت ذخایر و روند افزایشی مطالبات معوق را از نکات ابهام برانگیز صورتهای مالی شرکتهای بیمه برخواند به طوریکه در حال حاضر صنعت بیمه دارای بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان کسری ذخایر است.
با توجه به نسبت و ضریب خسارت بالای صنعت بیمه در دو رشته ثالث و درمان کاملا واضح است که شرکتهای بیمه در سال ۹۶ هر میزان بیمه نامه در این دورشته فروخته باشند باید ذخیره بگیرند در این راستا کاملا مشخص خواهد بود که کسری ذخایر مسلما بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
لازم بذکر است که البته برخی مقام های مسوول در نهاد نظارتی رفم فوق را تایید نمی کنند اما با توجه به ورود رئیس کل جدید به صنعت بیمه ،رسانه ها موظفند که هشدار و آلارم های لازم را برای اتخاذ تصمیم اساسی ارایه دهند .
بدیهی در صورت عدم تایید رقم مذکور این رسانه امادگی دارد تا مستندات بیشتری ارایه دهد.