صیادان مشمول استفاده از مزایای مشاغل سخت وزیان آور نیستند
اقتصادناب_مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای صیادی ایران بیان کرد: تعداد زیادی از جامعه صیادی کشور مشمول معافیت سازمان تامین اجتماعی نمیشوند و از آنجایی که این قشر توانایی پرداخت تمامی حق بیمه را به تنهایی ندارند بسیاری از صیادان کشور فاقد بیمه هستند.
به گزارش اقتصادناب یعقوب دوجی گفت: تعداد صیادان درکشور، را حدود ۱۴۰ هزار نفربرشمرد و گفت که در حال حاضر ۸ هزار فروند قایق و نزدیک به ۴ هزار فروند لنج در کشور وجود دارد که برابر با ضوابط سازمان تامین اجتماعی هر لنج تا ۵ نفر و هر قایق هم تا ۳ نفر معافیت بیمه ای دارد.
به گفته وی،این تعداد می توانند با توجه به یارانه دولت خودرا بیمه کنند که از ۲۷ درصد حق بیمه ، ۱۷ درصد را صیاد می پردازد و مابقی توسط دولت پرداخت می شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های صیادی ایران تصریح کرد که اگر تعداد قایق ها ضربدر ۳ شود عددی در حدود ۲۴ هزار نفر و شناورها در حدود ۲۰ هزار نفر می شود که مجموع این عدد بسیار کمتر از رقم جامعه صیادی کشور که مشمول این معافیت می شوند است.
دوجی با بیان اینکه مابقی صیادان که مشمول این طرح نمی شوند به علت حق بیمه بالا، توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند، ادامه داد: جامعه صیادی کشور بیشتر در مناطق مرزی، ساحلی و روستایی که ازنظر اقتصادی ضعیف هستند زندگی می کنند که با این شرایط از مزایای بازنشستگی و خدمات درمانی هم محروم هستند.
وی ، اظهارکرد: چندین سال است که در حال پیگیری این موضوع هستیم تا بتوان این معافیت را به حداقل ۱۰ نفر در لنج و ۵ نفر در قایق رساند تا بخش عمده ای از مشکلات این افراد حل شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های صیادی ایران تصریح کرد که لیست صیادان ماهانه تهیه می شود و شیلات افرادی را که مجاز هستند تایید می کند.
دوجی،با بیان اینکه چندین سال است مالکین شناورها مشمول معافیت بیمه نمی شوند،مدعی شدکه سازمان تامین اجتماعی می گوید که این افراد پیمانکار هستند بنابراین نمی توانند از این مزایا و یارانه دولتی استفاده کند.
وی، با اشاره به سختی کار جامعه صیادان، افزود: استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیان آور برای این حرفه منظور نشده است، البته کارسخت و زیان آور ماهیت الف و ب دارد که کار صیادی در اولویت دوم قرار گرفته یعنی به صورت مستقیم جزء کارهای سخت و زیان آور نیست.