اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

شرکتهای بیمه؛کمربندها را محکم ببندید!پیش‏ بینی های اقتصادی و ارزی برای سال ۱۴۰۳

اقتصادناب_در این گزارش بر اساس مقایسه آمارهای اقتصادی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و همچنین با اتکا به لایحه بودجه ۱۴۰۳ و پیش بینی نرخ دلار حدود ۷۰ هزار تومان برای سال پیش رو تصویری از اقتصاد ۰۳ پیش رو قرار داده شده که بر اساس آن شرکتهای بیمه می توانند برنامه های توسعه ای خود را بسنجند و سال جدید را طی طریق کنند اما مستندات حاکی از آن است که با افزایش نرخ تورم و نقدینگی شرکتهای بیمه باید کمربندها را محکم ببندند!

 

به گزارش اقتصادناب به نقل از نشریه تخصصی بیمه داری نوین پیش بینی های اقتصادی در سال ۱۴۰۳ غیر از مقوله آمار و مقایسه ارقام سالهای قبل، به اتفاقات جاری در جهان و جامعه نیز بستگی دارد. طبیعی است یکی از اتفاقات مهم در سال ۱۴۰۳ که نقش کلیدی در چگونگی روند اقتصادی جهان و از جمله ایران دارد انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. حتی اگر فرض کنیم که دونالدترامپ هم انتخاب نشود اما سال ۱۴۰۳ و به تعبیری ۲۰۲۴ عملا تحت تاثیر رقابت دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات در ایالات متحده خواهد بود. از سوی دیگر اگر احتمال بازگشت ترامپ بالا باشد در این صورت شرایط اقتصاد ایران با نااطمینانی بیشتری مواجه خواهد بود. در کنار این روند، پدیده های دیگری چون جنگهای غزه، اوکراین، ورشکستگی آبی و نابسامانی های مرتبط با اقلیم از جمله عواملی هستند که بر اقتصاد ۱۴۰۳ اثر منفی خواهند گذاشت. در ادامه اما تحلیل های مبتنی بر ارقام را به روایت و تحلیل دکتر بهنام شهریار عضو هیات مدیره شرکت بیمه تجارت نو می خوانیم.

 

روند رشد اقتصادی

 

عمده رشد اقتصادی دو سال گذشته ناشی از رشد بخش نفت و صنایع بزرگ در نتیجه استفاده از ظرفیت های خالی بوده است. لذا در صورت تداوم رشد محدود تشکیل سرمایه ثابت تداوم همین رشد محدود اقتصادی سال‏های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در سال‏های آتی امکان پذیر نیست

 

همچنین رشد اقتصادی ۴.۵  درصد در سال ۱۴۰۲ و ۳.۵ درصد در سال ۱۴۰۳  پیش بینی می شود.(جدول ۱)

 

تشکیل سرمایه ثابت خالص

 

در بخش رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص رشد این شاخص در سال ۱۴۰۱ حدود ۶.۷% بوده که ترکیب آن در بخش ساختمان ۱.۲ درصد و صنعت ۱۶.۴ درصد بوده است.

 

همچنین رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سه ماهه اول ۱۴۰۲ حدود ۲ درصد اعلام شده است.(جدول ۲)

 

مقایسه تورم و نرخ ارز

 

در خصوص مقایسه روند نرخ تورم و نرخ دلار مشاهده می شود قیمت دلار به واسطه برنامه هایی که بانک مرکزی اجرا کرده با نوسان روبرو بوده و رشد نرخ تورم تولیدکننده تا حدی با شاخص نرخ ارز همسو رشد کرده اما شاخص تورم مصرف کننده تقریبا بی توجه به نرخ ارز رشد صعودی خود را ادامه داده است.(جدول ۵)

 

وضعیت تراز پرداخت‏ها و وضعیت پایه پولی را در جداول ۶ و ۷ مشاهده می کنید.

 

وضعیت پایه پولی-سهم اجزای منابع پایه پولی

 

در بخش وضعیت پایه پولی-سهم اجزای منابع پایه پولی، افزایش سهم بدهی بانکها به بانک مرکزی به شکل زیر را مشاهده می کنیم:کمبود عرضه ذخایر موجب افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی شده است.افزایش ناترازی بانک‌‏ها نسبت به سال ۱۴۰۱همچنین آمارهای رسمی نشان می دهد سهم خالص دارایی‏های خارجی بانک مرکزی نسبت

 

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا