اقتصادناب_واکاوی نحوه پرداخت خسارت سانچی نشان می دهد ،بیمه اتکائی امین نیز بابت پوشش اتکائی این کشتی ۳۴۵ هزار یورو به بیمه البرز پرداخت کرده است./ از طرف دیگر چالش دیگری که از تسعیر ارز حواله داخلی با نرخ نیمائی با توجه به رکود قیمت ارز در اینده ای نه چندان دور گریبان گیر شرکتهای بیمه می شود کسری ذخیره خسارات معوق ارزی با منشاء نیمائی است .
به گزارش اقتصادناب،خبرگزاری ایرنا خبری را تحت عنوان “ارز نیمائی به سانچی نرسید” از زبان رسول تاجدار ، مدیر عامل بیمه البرز منتشر کرد مبنی براینکه این مدیر عامل بیمه ای اذعان داشته که ارز مورد نیاز پرداخت خسارت نفتکش «سانچی» را با نرخی بالاتر از نیما تهیه کرده و به محض دریافت از بانک، می پردازد.
تاجدار درباره اینکه پرداخت خسارت سانچی در چه مرحله ای است، اظهار داشته با توجه به اتفاقات امسال در حوزه ارزی، بیمه البرز مجوز دریافت ارز را از بیمه مرکزی گرفت و اکنون در نوبت تامین ارز هستیم؛ هرچند تاکنون نتوانسته ایم ارز خود را دریافت کنیم!!
وی درباره تعیین نرخ ارز برای پرداخت خسارت سانچی نیز گفته با بانک مربوطه بر سر نرخی توافق کرده ایم که بالاتر از نیماست؛ چون رضایت مشتری برای ما بیشتر از این می ارزد که ۲ یا ۳ هزار تومان بیشتر بپردازیم.
مدیرعامل بیمه البرز سهم این شرکت از خسارت سانچی را ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو از رقم ۱۰ میلیون ۸۰۰ هزار یورو خسارت کلی این نفتکش برآورد کرد و گفت: بخشی از این رقم از محل اتکایی بیمه مرکزی و صندوق ویژه تحریم بازیافت می شود؛ هزینه تمام شده بیمه البرز برای سانچی ۴۰۰ هزار یورو است.
به گزارش اقتصادناب_واکاوی نحوه پرداخت خسارت سانچی نشان می دهد ،بیمه اتکائی امین نیز بابت پوشش اتکائی این کشتی ۳۴۵ هزار یورو به بیمه البرز پرداخت کرده است.
ضمن اینکه طبق گفته مدیرعامل بیمه البرز مبنی بر اینکه درباره تعیین نرخ ارز برای پرداخت خسارت سانچی با بانک مربوطه (که البته نخواسته نامش را افشاء کند) بر سر نرخ توافق کرده که بالاتر از نیماست باید تاکید کرد ، با توجه به اینکه خرید ارز از بازار آزاد برای شرکتهای بیمه جهت انجام عملیات بیمه گری ممنوع است ، معلوم نیست شرکتهای بیمه باید از کجا ارز خریداری کنند زیرا صرافی ها صرفا ارز مسافرتی می دهند و بانکها نیز ملزم نیستند بالاتر از نرخ نیمائی ارز بفروشند .
از سوی دیگر ،نکته قابل تامل دیگر پرداخت خسارت سانچی همان موضوعی است که بارها تذکر داده شده یعنی آثار مخرب استفاده از نرخ تسعیر نیمایی بر عملیات شرکتهای بیمه که این نمونه می تواند دلیلی بر این مدعا باشد و هشداری برای شرکتهای بیمه ای که ارز حواله داخلی را نیز با قیمت ۸۰۰۰ تومان محاسبه کرده اند.
باتوجه به اینکه تسویه مطالبات و بدهی های ارزی فیمابین شرکتهای بیمه داخلی ، عمدتا ً از محل همین حواله های ارزی با منشأ داخلی صورت می پذیرد لذا به نظر میرسد تسعیر این حسابها با نرخ بازار ثانویه موجب شناسایی میلیارد ها سود غیر واقعی میگردد .
از طرف دیگر چالش دیگری که از تسعیر ارز حواله داخلی با نرخ نیمائی با توجه به رکود قیمت ارز در اینده ای نه چندان دور گریبان گیر شرکتهای بیمه می شود کسری ذخیره خسارات معوق ارزی با منشاء نیمائی است که اظهارات مدیر عامل بیمه البرز نشانگر ان است که دولت امکان پرداخت ارز بابت خسارات ارزی شرکتهای بیمه را با نرخ نیمائی ندارد در این راستا به نظر می رسد این کسری ذخیره باید با نرخ واقعی بازار ارز محاسبه شود.
لازم بذکر است که تجربه پوشش بیمه ای کشتی سانچی و نحوه پرداخت خسارت آن نشان می دهد که شرکتهای بیمه باید حق بیمه ها را با نرخ وافعی ارز محاسبه و خسارات را نیز با همان نرخ واقعی پرداخت کنند تا در صورتهای مالی خود در آینده دچار مشکل نشوند.