اخبار روز

رقابت آتش و دیپلماسی

🔹با وجود ادامه تبادل آتش میان ایران و آمریکا در خلیج فارس، تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش، بازگشت دو طرف به میز مذاکره و جلوگیری از گسترش جنگ در اسلام‌آباد و دوحه ادامه دارد.

🔹درگیری‌ها که وارد دومین هفته شده، با حملات آمریکا به پل‌ها و تاسیسات برق و حملات متقابل ایران به اهدافی در کویت، بحرین، اردن و منطقه ادامه یافته است. رسانه‌ها از انفجارهایی در بندرعباس، سیریک، کنارک، چابهار، شیراز و بندرلنگه خبر دادند.

🔹همزمان، آکسیوس مدعی شد قطر، مصر، پاکستان و چند میانجی منطقه‌ای دیگر، پیشنهاد آتش‌بس ۱۰ روزه را به ایران و آمریکا ارائه کرده‌اند؛ پیشنهادی که شامل توقف درگیری‌ها، ازسرگیری تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز و فرصتی برای حفظ و احیای یادداشت تفاهم میان تهران و واشنگتن است.

🔹به گفته منابع آگاه، کاخ سفید میان پذیرش این آتش‌بس یا آغاز عملیات نظامی گسترده‌تر مردد است.

🔹در این میان، سفر اسکندر مومنی به اسلام‌آباد، فشارهای داخلی بر کاخ سفید، مخالفت افکار عمومی آمریکا با جنگ، نگرانی آسه‌آن و تلاش دموکرات‌های کنگره برای توقف حملات، همزمان با گزارش‌هایی درباره جابه‌جایی سانتریفیوژهای ایران، بر اهمیت تحولات افزوده است.

منبع: دنیای اقتصاد

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا