با آغاز بهمن، تغییر محاسبه سود بانکی کلید خورد
” اقتصادناب_طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، پرداخت سود سپردههای بانکی از روزشمار به ماهشمار تغییر کرد. “
به گزارش اقتصادناب محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در تکمیل بیشتر این خبر گفت: اگر یک سپردهگذار، پیش از موعد یکماه از سپرده خود برداشت انجام دهد، بانکها، سودی به وی پرداخت نمیکنند؛ طبق بخشنامه جدید ارایه سود از سوی نظام بانکی به سپردههای کوتاهمدت، ماندگاری حداقل یکماهه در شعب بانکی است.
یکم دیماه، شورای پول و اعتبار بخشنامهای را تدوین و به نظام بانکی ابلاغ کرد، مبنی بر آنکه معیار پرداخت سود سپردههای سرمایهگذاری عادی از روزشمار به ماهشمار تغییر یافته است. بدینصورت که اگر یک سپرده، یک ماه تمام در شعب بانکی باقی بماند، شامل حق پرداخت سود به میزان ده درصسد سپرده خواهد شد.
بر اساس مصوبه پیشین شورای پول و اعتبار، شعب بانکی در صورت واریز و برداشت از حسابهای کوتاهمدت، سود روزشمار را در پایان هر ماه واریز میکردند.
سخنگوی بانک مرکزی در ادامه افزود: بخشنامه جدید بانک مرکزی مبنی بر تغییر شیوه پرداخت سود به سپردههای کوتاه مدت، از روزشمار به ماهشمار، از امروز یکم بهمن ۹۷ اجرایی میشود که بر اساس آن، اگر یک مشتری سپرده خود را تا پیش از موعد یکماهه از بانک برداشت کند، سود آن به نحوی محاسبه خواهد شد که میانگین کمترین میزان مبلغ مانده در حساب طی روزهای یک ماه را محاسبه و به آن سود میدهند.
جمشیدی در پاسخ به این پرسش که بانکها نرخ سود سپرده را با مردم چطور حساب میکنند؟ گفت: سود سپردههای بانکی به صورت روزشمار و با نرخ سود علیالحساب طبق فرمول (مدت به روز) × (نرخ) × (مبلغ سپردهگذاری) تقسیم بر ۳۶۵ = سود سپردههای کوتاهمدت روز شمار محاسبه میشود.
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی در پایان افزود: طبق فرمول بانک مرکزی، بانکها اجازه ندارند این سود را برای سپردههایی محاسبه کنند که کمتر از یک ماه در بانک مانده باشند؛ یعنی یک تغییر در فرمول محاسبه سود که قبلا وجود داشته، اعمال شده است . در فرمول جدید، «نرخ سود ضربدر تعداد روزهای ماه ضربدر کمترین مانده طی ماه» خواهد شد.