بازار نوآفرین فرابورس محلی برای تامین مالی کسبوکارهای نوپا
اقتصاد ناب_بنابر گفته مسئولان، بازار نوآفرین فرابورس به دنبال این است که تامین مالی را برای اکوسیستم نوآوری کشور فراهم کند.
روز گذشته بازار نوآفرین فرابورس ایران با عرضه اولیه سهام اولین شرکت در تابلو دانشبنیان کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.
گفتنی است، دو تابلو رشد و دانشبنیان در بازار نوآفرین وجود دارد. حداقل سرمایه شرکتها برای بازار نوآفرین ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان با داشتن طرح توجیهی سودده است همچنین حداقل سهام شناوری هم ۱۰ درصد است.
در ادامه محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: بازار نوآفرین دو تابلو رشد و دانشبنیان بنیان دارد که تابلو دانش بنیان مربوط به شرکتهایی میشود که مجوز از معاونت علمی ریاست جمهوری دارند تابلو رشد هم مربوط به شرکتهای استارتآپی است که چشم انداز خوبی از رشد درآمد دارند.
این مقام مسئول میگوید: همانطور که این بازار فرصتهایی برای سرمایهگذاران دارد ریسکهایی را هم دارد در کل بازار نوآفرین به دنبال این است که تامین مالی را برای اکوسیستم نوآوری کشور فراهم کند.
اما چه کسانی در بازار نوآفرین میتوانند معامله کنند و دامنه نوسان این بازار چگونه است؟ در همین راستا هم شیرازی میگوید: همه افراد میتوانند در این بازار سرمایهگذاری کنند در خصوص دامنه نوسان بازار نوآفرین هم ریزساختارهای این بازار همانند بازار دوم فرابورس است.
در ادامه حجتالله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: در بحث دانش بنیانها تجاری سازی آنها اهمیت بالایی دارد. بازار نوآفرین فرآیند تجاری سازی را کارآمدتر میکند و به آن سرعت میدهد. مهمترین مسئله در بازار نوآفرین بحث ارزش گذاری است. این بازار باعث میشود معاملات منصفانه شکل بگیرد. امیدوارم بازار نوآفرین یکی از بازارهای بزرگ کشور شود و الگویی باشد برای اینکه سایر ایدهها دچار توقف نشوند و تجاری سازی شوند.
بازی برد برد با بازار نو آفرین فرابورس ایران
اهمیت بازار نوآفرین که پیش از این نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: موضوع شرکتهای دانش بنیان و اهمیت این بخش در اقتصاد کشور ما هنوز به جایگاه منطقی خود نرسیده و علیرغم پیشرفتهای این حوزه همچنان نگاه سنتی به اقتصاد تولیدی وجود دارد که این موضوع سبب شده ارزش این شرکتها را به شکل واقعی درک نکنیم و آنها به جایگاه حقیقی خود نرسند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: در سطح بینالمللی در دو دهه گذشته شاهد انفجار شرکتهای دانش بنیان از نظر نقشی که میتوانند در اقتصاد داشته باشند بودیم. کشور ما نیز به این سمت در حال حرکت است هرچند که نوپا هستیم.
او افزود: یکی از چالشهایی که در این حوزه با آن مواجه هستیم بحثهای نگاه سنتی همانند پذیرش این شرکتها در بازار سرمایه بود که اقدام اخیر درخصوص تاسیس بازار نوآفرین و راه اندازی معاملات آن به نظر گام بلندی خواهد بود تا فرآیند پذیرش این شرکتها تصریح شود و جایگاه و اهمیت آنها را در بازار سرمایه و اقتصاد ارتقاء دهد. طبیعتا بازار نو آفرین یک بازی برد برد از یک سمت برای بازار سرمایه به سبب شگل گیری افزایش تنوع شرکتهای حاضر در بازار و از سوی دیگر برای خود شرکتهای دانش بنیان که میتوانند تامین مالی از این بستر را داشته باشند محسوب میشود.
معرفی شرکتهای جدید به بازار کسبوکار با بازار نوآفرین
در ادامه هم اکبر ادهم دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از جمله اهداف بازار نوآفرین را میتوان این گونه مطرح کرد که این بازار محلی برای تامین مالی کسبوکارهای نوپا است همچنین حمایت از شرکتهای در حال رشد با دامنه فعالیت متوسط، ایجاد بستری برای رشد و ارتقای شرکتها، کمک به شفافیت و پاسخگویی مناسب به سهامداران و ارگانهای ذیصلاح و ایجاد ساختار مناسب حاکمیت شرکتی و برندسازی و معرفی شرکتهای جدید به بازار کسبوکار کشور از جمله دیگر اهداف بازار نوآفرین محسوب میشود.
گفتنی است، تاکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدهاند که ۹ شرکت دانشبنیان هستند.