آیا ویروس کرونا شرکتهای بیمه آمریکا را ورشکسته میکند؟
مقایسه تاثیر کرونا بر صنعت بیمه ایران و چین
اقتصادناب_مسافرتها در آمریکا کاهش یافته و میزان بیمه سفر کمتری نیز خریداری شده است.بیمه باریری کمتری، به میزان قابل توجهی کمتر از بازار چین، خریداری شده است.محمولههای ویژه صادرات قرنطینه شدند و انتظار میرود ادعای خسارات افزایش یابد، که البته تا میزان قابل توجهی کمتر از چین خواهد بود. تلفات، مطالبات برای بیمه زندگی را افزایش داده است.
به گزارش اقتصادناب با شیوع ویروس کرونا گمانه زنی ها در خصوص تاثیر این ویروس بر صنعت بیمه نیز افزایش یافته است پیش ازین موسسه رتبه بندی ای ام بست صراحتا اعلام کرد ، کرونا تراز شرکتهای بیمه در جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
در همین زمینه وبسایت «ایاینشورنس» در مقالهای به بررسی نکاتی پرداخته است که در ادامه میخوانید؛
- جمعیت و اقتصاد آمریکا و چین
- تاثیرات اثبات شده ویروس کرونا در بازار بیمه چین
- بررسی تأثیرات مشابه در صنعت بیمه داخلی آمریکا
در این گزارش سعی شده تا درباره پیامدهای ویروس کرونا بر محصولات بیمه آمریکا پیشبینیهایی علمی ارائه شود. بنابراین، بر خطوط مشخصی، مانند محصولات بیمه خدمات درمانی و زندگی، و همچنین مواردی دیگر تمرکز شده است.
ویروس کرونا اولین ویروس خطرناک سالهای اخیر نیست. اپیدمیهای سارس و مرس تجربه و بینش لازم برای کنترل یک عفونت جدی تنفسیـویروسی مانند کوویدـ۱۹ را در اختیار ما قرا دادهاند. برای مثال، ما اکنون میدانیم که احتمال کلی مرگومیر و تأثیر آن بر محصولات بیمه تا حد زیادی بر اپیدمیک با پاندمیک شدن آن گره خورده است.
پاندمی یا اپیدمی؟ تفاوت و دلیل اهمیت
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، پاندمیها به شیوع بیماری در سراسر جهان اشاره دارد، در حالی که اپیدمیها تنها به شیوع منطقهای بیماری اطلاق میشوند. چندی پیش ویروس کرونا در مرحله اپیدمی قرار داشت.
اما به مرور این بیماری در کشورهای دیگر نیز ظاهر شد. چین صادرکننده گسترده کالاها و مواد غذایی است، و قابل پیشبینی بود که ویروس کرونا به زودی به سطح همهگیری پاندمیک برسد.
در حال حاصر، حداقل ۱.۹۲۹.۲۲۱ مورد مستند از ویروس کرونا در سراسر جهان با حداقل ۱۱۹.۷۵۸ مورد مرگومیر ثبت شده است.
- از ۸۲.۲۴۹ مورد در چین، منشا بیماری، شناسایی شدهاند.
- کرونا به جز قطب جنوب در همه قارههای این سیاره گسترش یافته است.
به گزارش وبسایت «ایاینشورنس»، هنگامی که یک بیماری همهگیر و خطرناک در منطقهای حفظ شود، اثرات بیماری نیز بومیسازی میشود. برخی از این تأثیرات عبارتند از:
- شیوع بیماری (تمام خطرات پیش روی سلامتی در آینده)
- مرگ ومیر (خطر کلی مرگ در بین افراد یک منطقه)
- کاهش بهرهوری کار
- رکود اقتصادی
- افت تحصیلی، نمرات پایین، دانشآموزان سردرگم
نگاهی اجمالی به چین در حال حاضر نشان میدهد:
- سفرهای بومی و متعاقبا انتشار گاز دیاکسیدکربن در چین ۳۶ درصد کاهش یافته است.
- سفر ها و پروازهای داخلی به میزان قابل توجهی تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.
باید توجه داشته باشیم که چین کالاهای زیادی را برای سایر کشورها، به ویژه آمریکا، فراهم میکند. لوازم آرایشی، محصولات فناوری، اسباببازی، گوشت و تایرهای آمریکا در چین تهیه شده است. البته جنگ تجاری میان آمریکا و چین از اواسط سال ۲۰۱۸ باعث کاهش مصرف کالاهای چینی در این کشور شده بود، اما گزارشهای اخیر دولت چین طی چند هفته گذشته اقتصاددانان را بر این باور داشته که بازار تجارت میان این دو کشور دوباره داغ شدهاست.
تأثیر ویروس کرونا بر صنعت بیمه چین
طبق گزارش «فایننشال تایمز»، بیماری کوویدـ۱۹ کاهش کسبوکار بیمه زندگی و افزایش دهبرابری ثبت نام ها برای خدمات مشاوره بهداشتی آنلاین را برای شرکت بیمهگر چینی «پینگ» به همراه داشته است. «پینگ» یکی از بزرگترین بیمهگذاران جهان و دومین سهامدار بزرگ بانک HSBC است.
پیشبینی میشود بازارهای بیمه چین با مشکلات بیشتری مواجه شوند، همچنان که:
- کاهش بیشتر در مسافرتها، خرید بیمه مسافرتی را نیز کاهش میدهد.
- کاهش صادرات، سیر خرید بیمه حمل کالاها را نزولی کرده است.
- قرنطینه محمولهها و متعاقبا سرقت فرسایش و ازبینرفتن اموال، مطالبات بیشتری را برای خطوط مازاد و بیمه بار به همراه دارد.
- افزایش مرگومیر مطالبات بیمه زندگی را افزایش داده است.
- افزایش ویزیتهای درمانی در مطب و بیمارستانها باعث افزایش مطالبات بیمه درمانی شده است.
- فروش بیمه خدمات درمانی به دلیل حذف بند اپیدمیها از بیمهها در چین کاهش یافته است.
عواملی که ذکر شد به علاوه برخی موارد دیگر میتوانند بازارهای بیمه آمریکا را تا درجات مختلفی تحت تأثیر بگذارند.
تأثیرات بالقوه ویروس کرونا بر صنعت بیمه آمریکا
با وجود اینکه آمریکا و چین دو اقتصاد بزرگ جهان هستند، اما تقاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. این دو کشور از نظر اقتصادی کاملاً متمایز هستند:
- چین حداقل ۱.۴ میلیارد نفر، یعنی حدود چهار برابر بیشتر از ۳۲۷ میلیون نفر ساکن آمریکا، جمعیت دارد.
- آمریکا جمعیت کمتری دارد، اما بسیار ثروتمند است و در مقایسه با چین، به عنوان چهل و دومین کشور ثروتمند، در رده هشتم جهان قرار دارد.
- چین و آمریکا از نظر تولیدات رقابت تنگاتنگی دارند و به ترتیب هرکدام ۴۰ و ۳۴ درصد از تولید ناخالص جهانی را به خود اختصاص دادهاند.
با نگاهی به بازار بیمه در چین، میتوان حدسهایی علمی از اثرات ویروس کرونا در بازارهای بیمه داخلی زد. از زمانی که اپیدمی در آمریکا به یک پاندمی تبدیل شد؛
- سطح مسافرتها در آمریکا کاهش یافته و میزان بیمه سفر کمتری نیز خریداری شده است.
- آمریکا کاهش یافته، به طوری که بیمه بار کمتری، به میزان قابل توجهی کمتر از بازار چین، خریداری شده است.
- محموله های های ویژه صادرات قرنطینه شدند و انتظار میرود ادعای خسارات افزایش یابد، که البته تا میزان قابل توجهی کمتر از چین خواهد بود.
- افزایش تلفات، مطالبات برای بیمه زندگی را افزایش داده که مزایای بیشتری نسبت به بیمه زندگی در چین دارد.
- افزایش مراجعه بیمار به مطب و بیمارستان باعث افزایش مطالبات برای بیمه درمانی شده است.
- فروش بیمه درمانی ممکن است ابتدا افزایشی جزئی را تجربه کرده باشد، اما از آنجایی که ثبتنام برای سال ۲۰۲۰ بسته شده است، نرخ فروش اندک خواهد بود.
فروش فوری بیمه زندگی ممکن است در ابتدا سیر صعودی به خود گرفته باشد. اما شرکتهای بیمه زندگی ممکن است با گسترش بیماری و مرگومیر برای بیمههای زندگی مهلت قانونی قرار دهند، زیرا قراردادهای کوتاهمدتتری با حق بیمه کمتری دارند.
آیا ویروس کرونا شرکتهای بیمه آمریکا را ورشکسته میکند؟
وبسایت «ایاینشورنس» نوشت: “ما چنین اعتقادی نداریم. شیوع آنفلوانزا که به طور منظم هر ساله کشور آمریکا را تحت تأثیر قرار میدهد، احتمالاً مرگومیر بیشتری (بالغ بر ۶۱ هزار نفر در سال) نسبت به کوویدـ۱۹ را در بر دارد. اما هنوز اطلاعات زیادی از این ویروس نداریم، و از طرفی انتظار نمیرود که حداقل برای چند ماه آینده واکسنی آماده شود.”
این وبسایت به نقل از گزارش مجله «اینشورنس»، ادامه داد: “تجربههای تکراری ما با سایر بیماریهای واگیردار و همه گیر در قرن گذشته، بیمهگذاران را نسبت به موضوع آگاه کرده است که باید در مواجهه با شرایط نامطلوب ناشی از یک پاندمی آماده شوند.”
در نهایت، مصرفکننده طبقه متوسط آمریکایی باید از تنظیمات و تغییرات آینده بیمههای شخصی اطلاعات کسب کنند. تقاضاهای بیمه زندگی و سؤالات پزشکی تا حد بسیار زیادی در حال افزایش است و ممکن است زمانی برسد که تنها جوانترین و سالمترینها از عهده بیمه زندگی برآیند.
منبع: بیمه داری نوین