اقتصادناب_عمده سرمایه گذاری های بیمه ایران در اختیار واحد مدیریت سرمایه گذاری این شرکت بیمه ای است و تنهاحدود ۱۰ درصد از سرمایه گذاری های بیمه ایران در اختیار شرکت کسب و کار سبا است./در اذر ماه ۹۵ ترکیب پرتفوی بورسی شرکت کسب و کار سبا حدود ۶۰ میلیارد تومان بوده که مدیریت شرکت در راستای متنوع سازی پرتفوی بورسی خود این رقم را به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش داده است.
به گزارش اقتصادناب،صادق الحسینی ، مدیر عامل شرکت کسب و کار سبا با بیان اینکه شرکت سرمایه گذاری کسب و کار سبا در حال انجام فرایند ورود به بورس است پیش بینی کرد که تا پایان سال ۹۷ مراحل ورود به بورس تکمیل می شود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های بیمه ایران اذعان داشت:بیمه ایران حدود ۳۲۰۰میلیارد تومان در بخش مسکن و املاک سرمایه گذاری کرده ،همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان تا ابتدای سال ۹۷ سهام بورسی داشته که به ۱۴۰۰ میلیارد تومان این رقم افزایش یافته ، علاوه براین شرکت کسب و کار سبا ، ایران معین و تعداد ۳۰ کارگزاری بورس نیز کل سرمایه گذاری های بیمه ایران را شامل می شود.
به گفته وی عمده سرمایه گذاری های بیمه ایران در اختیار واحد مدیریت سرمایه گذاری این شرکت بیمه ای است و تنهاحدود ۱۰ درصد از سرمایه گذاری های بیمه ایران در اختیار شرکت کسب و کار سبا است.
الحسینی در پاسخ بدین سوال که ایا منظور شما این است که واحد مدیریت سرمایه گذاری در بیمه ایران موازی این شرکت عمل می کند ضمن بیان اینکه طبق تجارب جهانی شرکتهای بیمه نیازمند شرکتهای سرمایه گذاری زیر مجموعه هستند ، گفت: شرکتهای بیمه به دلیل ماهیت خود نیازمند یک شرکت سرمایه گذاری قوی هستند زیرا ماهیت بیمه گری، به دلیل وجود منابع حاصل از دریافت حق بیمه ها ، بر سرمایه گذاری وابسته است در این راستا یک شرکت مستقل، فنی تر و تخصصی تر می تواند شرکت بیمه را در حوزه سرمایه گذاری ها هدایت کند، همچنین این امر سب تفکیک نظارت و اجرا می شود .
مدیر عامل شرکت بیمه سبا در ادامه با تاکید بر اصلاح ترکیب پرتفوی بورسی در شرکت بیمه سبا گفت:در اذر ماه ۹۵ ترکیب پرتفوی بورسی این شرکت حدود ۶۰ میلیارد تومان بوده که مدیریت شرکت در راستای متنوع سازی پرتفوی بورسی خود این رقم را به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش داده است.
به گفته الحسینی بیش از ۳۰ میلیارد تومان از پرتفوی بورسی شرکت کسب و کار سبا ،سهام بیمه اتکائی امین است که از محل این پرتفوی اورده ای برای شرکت سبا ایجاد نشده است.
وی تصریح کرد:به دلیل سیت هیات مدیره کسب و کار سبا در اتکائی امین ،فعلا نمی توانیم سهام این شرکت اتکائی را از ترکیب پرتفوی سرمایه گذاری خود کاهش دهیم .
الحسینی با بیان اینکه در عین حال امکان فروش سهم شرکت کسب و کار سبا در بیمه اتکائی امین وجود دارد، گفت: به بیمه ایران پیشنهاد دادیم که ما سهام این شرکت را نمی خواهیم و حتی پیشنهاد فروش سهم را ارایه دادیم .
الحسینی با بیان اینکه نحوه عملکرد شرکتهای بیمه ای که در انها سهامداریم بر بازدهی ما تاثیر دارد ، گفت:این شرکت اتکائی ۶۰ درصد زیر ظرفیت خود کار می کند و عمده منابعش در حسابهای بانکی خلاصه می شود.
البته لازم بذکر است که صورتهای مالی شرکت بیمه اتکایی امین نشان می دهد،این شرکت در ترکیب سرمایه گذاری هایش تغییر ایجاد کرده به طوریکه سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری بورسی داشته که در سال ۹۷ با افزایش ۴ برابری به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین مدیر عامل بیمه اتکائی امین در نامه ای به رئیس کل پیشین بیمه مرکزی صراحتا علت اصلی عدم تکمیل ظرفیت شرکتهای بیمه اتکائی را نرخ شکنی موجود در بازار بیمه اتکائی عنوان کرده است.
در ادامه الحسینی اذعان داشت:اصول حاکمیت شرکتی و مدیریتی حکم می کند که این شرکت مصوبه های مرتبط در هیات مدیره را در اختیار سهامداران خود که دارای سیت هیات مدیره هستند ،بگذارد اما تا کنون این امر محقق نشده است.
وی همچنین با تاکید بر نحوه سرمایه گذاری شرکتهای بیمه گفت: در شرایط فعلی اغلب شرکتهای بیمه فاقد شرکت سرمایه گذاری زیر مجموعه و یا حتی واحدهای سرمایه گذاری مرتبط هستند که این امر سبب شده ضمن بی توجهی به ایین نامه ۶۰ شورای عالی بیمه ، سبد سرمایه گذاری های شرکت های بیمه متنوع و مدیریت شده نباشد به طوریکه اغلب منابع برخی شرکتهای بیمه به جای سرمایه گذاری در بورس در حسابهای بانکی قرار دارد .
وی در ادامه با اشاره به افزایش سرمایه شرکت کسب و کار سبا گفت : سرمایه این شرکت از ۴۶۷ میلیارد تومان به ۷۰۰ میلیارد تومان از محل آورده نقدی و سود سهام افزوده شده است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری کسب و کار سبا در ادامه به تشریح پروژه گلستان پرداخت و گفت: ۸۰ درصد دارائی های شرکت سبا در پروژه گلستان محدود شده که تا کنون برای پیاده سازی این مجموعه بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و رقمی حدود ۷۵۰ میلیارد تومان دیگر تا تکمیل پروژه تا سال ۱۴۰۰ نیاز است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در صورت تکمیل می تواند بیش از نیمی از زیان انباشته بیمه ایران را پوشش دهد، گفت: پیشنهادی هم در این زمینه مطرح است که این ساختمان بتواند به عنوان پشتیبان بیمه های زندگی بیمه مان در نظر گرفته شود که البته هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است.
به گفته وی این پروژه در سال ۹۵ و درست نه روز پیش از مدیر عاملی پورکیانی دچار ریزش گود شد که می توانست به فاجعه ای برای بیمه ایران تبدیل شود اما با وجود ارایه پیشنهاداتی از سوی بیمه مرکزی و بنیاد مستضعفان برای مشارکت در پروژه در نهایت بیمه ایران تصمیم گرفت این پروژه را خود پیش ببرد.
الحسینی در ادامه به سود ۱۱ میلیارد تومانی از محل سایر درآمدها و هزینه های غیرعملیاتی این شرکت نیز اشاره کرد که ۸۰ میلیارد تومان از آن از محل فروش سهام بیمه ملت حاصل شده است.
مدیر عامل شرکت کسب و کار سبا در ادامه به ساماندهی شرکتهای زیر مجموعه خود اشاره کرد و گفت: شرکت مهر سیاحت سبا به عنوان یکی دیگر از شرکتهای زیان ده این مجموعه با تغییر مدیریت به شرکتی سود ده تبدیل شد.
وی از تعلیق دو شرکت سبا سودا ثمین و شرکت اقتصادی افق خبر داد و گفت : این تعلیق در راستای مدیریت شرکتهای زیر مجموعه شرکت سبا انجام شد.
الحسینی در ادامه به خرید نرم افزار پر حاشیه شرکت سیمرغ توسط یکی از اعضاء هیات مدیره بیمه ایران اشاره کرد و گفت:با همکاری یک تیم دانشگاهی در حوزه ای تی در حال بررسی این نرم افزار شش و نیم میلیون یوروئی هستیم که در صورت قابل استفاده بودن در بیمه ایران پیاده سازی می شود.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت پیوستن شرکت متبوعش به بورس به نامه پورکیانی اشاره کرد که شرکت های زیر مجموعه بیمه ایران را ملزم کرده فرایند پیوستن به بورس را انجام دهند ضمن اینکه معاملات شرکت های زیر مجموعه باید از طریق کارگزاری بورس بیمه ایران انجام شود.
الحسینی در ادامه با تشریح شرایط ورود این شرکت به بورس گفت: یکی از فاکتورهای ورود به بورسی سوداوری شرکت در سه سال پیاپی است که این شرکت در سال ۹۶ به سوداوری رسیده است.
الحسینی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه ۱۰۰ درصد سهام شرکت سبا متعلق به بیمه ایران است و آیا این شرکت دولتی به حساب می آید یا خیر گفت: طبق بند ج ماده ۴ قانون عمومی محاسبات کشور این شرکت خصوصی محسوب می شود.