اخبار مهمسیاسیویژه

نصب ۴موشک بر روی پیکان ایرانی

اقتصادناب_ویژگی‌های سخت‌افزاری ناو پیکان در کنار قابلیت‌های نرم‌افزاری آن که دائما در حال ارتقاست، این ناو موشک‌انداز را به یکی از امید‌های نیروی دریایی کشورمان تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه اقتصادناب، در جریان عملیات مروارید که ۷ آذر ۱۳۵۹ یعنی ۶۷ روز بعد از شروع تجاوز ارتش بعث انجام شد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ضربه زدن به ناو‌های نیروی دریایی ارتش بعث و اسکله‌های البکر و الامیه، هم صادرات نفت عراق برای چند سال دچار آسیب جدی کردند و هم کاری کردند که نیروی دریایی ارتش بعث تا پایان دفاع مقدس، به طور کلی فلج شود.
ناو موشک‌انداز «پیکان» که در جریان این عملیات شجاعانه جنگید، در نهایت مورد اصابت یکی از موشک‌های نیروی دریایی بعث قرار گرفت و غرق شد. در جریان این اتفاق، برخی از خدمه ناو پیکان به شهادت رسیدند و برخی از آن‌ها هم توانستند با انداختن خود به دریا، جان خود را نجات دهند.

ناو موشک‌انداز پیکان در این عملیات در برابر ناو‌های موشک‌انداز کلاس «اوزا» دشمن بعثی قدرت‌نمایی کرد. ناو موشک انداز جوشن نیز  در این عملیات در کنار ناو پیکان، بسیار قدرتمندانه عمل کرد و خدمه آن توانستند تلفات بسیاری را به دشمن وارد کنند. ناو جوشن نیز در سال ۱۳۶۷ در درگیری با ناوشکن «واین‌رایت» و ناوچه «سمپسون» مورد اصابت قرار گرفت و در خلیج فارس غرق شد.

۲۲ سال بعد از غرق شدن ناو موشک‌انداز پیکان و ۱۴ سال بعد از غرق شدن ناو موشک‌انداز جوشن، تلاش‌ها برای ساختن ناو‌های موشک‌انداز جدید توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سر گرفته شد.

ساخت مدل‌های مهندسی معکوس این کلاس از ناوها، از اواخر سال ۱۳۸۱ با نام کلاس «سینا» در ایران آغاز شد و دو شناور اولیه تولید شده، به پاس حماسه‌آفرینی دریادلان نیروی دریایی ارتش در جریان عملیات مروارید، به نام‌های «پیکان» و «جوشن» نام‌گذاری شدند.

اولین ناو موشک‌انداز ایرانی با نام «پیکان» در سال ۱۳۸۲ و در حضور فرمانده معظم کل قوا به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شد. دومین، سومین و چهارمین ناو‌های موشک‌انداز نیز با نام‌های «جوشن»، «درفش» و «دماوند» در سال‌های ۸۵، ۸۸ و ۹۳ به بهره‌برداری رسیدند و در آذر ماه سال گذشته نیز، ناو موشک‌انداز «سپر» به ناوگان شمال نداجا ملحق شد. همانطور که مشخص است، تمامی ناو‌های موشک‌انداز ایرانی دارای اسامی شاهنامه‌ای هستند.

در حال حاضر «پیکان»، «جوشن» و «سپر» به عنوان ۳ ناو موشک‌انداز جمهوری اسلامی ایران که در دریای خزر استقرار دارند و در آنجا ماموریت انجام می‌دهند، همگی از کلاس سینا هستند. شناور‌های کلاس سینا طولی در حدود ۴۷ متر، عرضی حدود ۷ متر و وزنی بالغ بر ۳۰۰ تن دارند و قادر هستند با سرعتی معادل ۳۵ گره دریایی در آب حرکت کنند. شناور‌های کلاس سینا در ابتدا توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با همکاری سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، به روش مهندسی معکوس از روی شناور‌های Combattante IIa فرانسه که قبل از انقلاب خریداری شده بودند ساخته شدند، اما بعد‌ها متخصصان فنی نداجا، خودشان به طراح این نوع شناور‌ها تبدیل شدند و توانستند قابلیت‌های بسیار ویژه‎ لجستیکی و حرکتی را به ناو‌های کلاس سینا اضافه کنند.

امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» رئیس ستاد ارتش که از سال ۸۵ تا ۹۶ به مدت ۱۱ سال فرماندهی نیروی دریایی ارتش را عهده‌دار بود، در زمینه شروع فعالیت‌های نداجا برای تولید ناو‌های موشک‌انداز می‌گوید: «پس از ابلاغ تدبیر فرماندهی معظم کل قوا در سال ۱۳۷۸ مبنی بر لزوم ساخت ناو موشک‌انداز، اولین ناو ما تحت عنوان پیکان در سال ۱۳۸۲ به ناوگان شمال ملحق شد، این ناو موشک‎‌انداز که در نوشهر ساخته شد با ایمان جوانان انقلابی ما به بهره برداری رسید».

ناو موشک انداز پیکان
ناو موشک‌انداز پیکان در سال‌های گذشته و در قالب اعزام ناوگروه‌های صلح و دوستی، در ساحل بسیاری از کشور‌های پیرامونی جمهوری اسلامی ایران پهلو گرفته است.

هم اکنون از آخرین ماموریت این ناو موشک‌انداز، نزدیک به یک سال می‌گذرد؛ آخرین ماموریت این ناو موشک‌انداز به همراه ناوشکن «دماوند» در مهر ماه سال گذشته بود که این ناو‌ها به همراه خدمه خود در بندر ماخاچ قلعه روسیه پهلو گرفتند و بعد از مدتی به کشور بازگشتند.

همچنین در قالب مسابقات نظامی ۲۰۱۸، دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مرداد ماه امسال، همراه با ناو‌های موشک‌انداز جوشن و پیکان در آب‌های باکو جمهوری آذربایجان حضور یافتند و با حریفان خود از کشور‌های روسیه، قراقستان و جمهوری آذربایجان در رشته‌های «تیراندازی به اهداف سطحی، هوایی» و «انهدام مین»، «کنترل صدمات»، «بقا در دریا» و «امداد و نجات در دریا» به رقابت پرداختند که در نهایت رتبه سوم را از آن خود کردند.

ناو موشک‌انداز پیکان که چند سالی است با شماره بدنه «P-۲۲۴» در دریای خزر مستقر است، از ۴ موشک سطح‌به‌سطح و ضدکشتی مدل «C۸۰۲» برخوردار است و علاوه بر این ۴ موشک، به یک توپ ۷۶ میلی‌متری فجر ۲۷ و یک توپ ضدهوایی ۴۰ میلی‌متری نیر مجهز است.

سامانه فجر ۲۷ که بر روی ناو موشک‌انداز پیکان سوار شده است، توان شلیک ۸۵ گلوله در دقیقه را دارد و تا برد ۱۷ کیلومتر علیه اهداف سطحی و برد ۷ کیلومتر علیه هوایی، قابلیت شلیک دارد.

ویژگی‌های سخت‌افزاری ناو پیکان در کنار قابلیت‌های نرم‌افزاری آن که دائما در حال ارتقاست، این ناو موشک‌انداز را به یکی از امید‌های نیروی دریایی کشورمان تبدیل کرده است. ناوی که هم قابلیت درگیری با دشمن را دارد و هم به دلیل سرعت بالایی که از آن برخوردار است، می‌توان از آن در موارد تعقیب و جست وجو نیز استفاده کرد.

منبع:میزان
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا