” اقتصادناب_از هفته گذشته یک گروه ویژه بازرسی در شرکت بیمه ایران به منظور رصد و بررسی وضعیت و عملکرد در این شرکت مستقر شده است. “
به گزارش اقتصادناب ، گفته می شود این گروه ویژه از سازمان بازرسی کل کشور در شرکت سهامی بیمه ایران جهت ارزیابی ، بررسی و واکاوی عملکرد این شرکت وارد عمل شده اند.
برخی پیش بینی ها نشان می دهد احتمالا این گروه ویژه بازرسی پس از انتقاداتی که از سوی نمایندگان مجلس و گروهی از دولتمردان از وضعیت بیمه ایران صورت گرفته ، به دلیل زیان انباشته ، مطالبات معوق، کاهش توانگری مالی ، کسری ذخایر و … ارزیابی این شرکت را دستور کار قرار داده اند.
گفتنی است ، مدتهاست که شرکت سهامی بیمه ایران با کوله باری از ۸۰ سال تجربه به دلیل افزایش زیان انباشته به ۶۰۰۰ میلیارد تومان ، افزایش مطالبات معوق و انعقاد قراردادهای زیان ده با بهانه تکالیف دولتی ، کاهش توانگری مالی ، کسری ذخائر و … مورد انتقاد است.
چندی پیش نیز رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مجمع بیمه مرکزی ،از وضعیت ابهام برانگیز در صورتهای مالی بیمه ایران انتقاد کرده و عنوان داشته با نامشخص بودن شفافیت بیمه ایران عملا نزدیک به نیمی از صنعت بیمه شفاف نیست.
علاوه براین بسیاری معتقدند جهت شفافیت عملکرد مالی بیمه ایران ، ضروری است تا وضعیت شفافی از عملکرد شرکتهای تابعه این شرکت دولتی نیز ارائه شود.
در حالیکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه و سایر قوانین بالادستی شرکتهای دولتی موظف به کوچک سازی هستند و باید شرکتهای زیر مجموعه خود را واگذار کنند اما این مهم همچنان در مورد شرکت بیمه دولتی ایران با تعلل همراه بوده است.
علاوه براین برخی شنیده ها نیز از وجود اختلافات در هیات مدیره بیمه ایران خبر می دهند که در صورت صحت این اخبار باید دید آیا این تیم بازرسی در این خصوص نیز راهکاری ارائه می کند؟
به نظر می رسد با افزایش انتقادات به عملکرد بیمه ایران در ده ساله اخیر و افزایش ریسک سیستماتیک در این شرکت نهایتا این تیم بازرسی در این شرکت مستقر شده است.
رئیس کل بیمه مرکزی نیز در بازدید از بیمه ایران طی روزهای اخیر بیمه ایران را پشتوانه صنعت بیمه و نهاد نظارتی دانسته و در عین حال در خصوص ضرورت اصلاح بازده سرمایه گذاری شرکت سهامی بیمه ایران و سامان دهی سرمایه های این شرکت، رهنمودهای را به مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره ارائه داد.
بسیاری از کارشناسان و خبرگان صنعت بیمه در خصوص بهبود وضعیت عملکردی بیمه ایران پیشنهاداتی ارائه کرده اند که شرط اول ان شفافیت است حال باید دید این گروه ویژه بازرسی تا چه اندازه از نظرات و پیشنهادات بدنه کارشناسی و خبرگان صنعت بهره می برد؟
کاهش معنا دار توانگری مالی بیمه ایران از معضلاتی است که بدون شک مورد تاکید گروه ویژه بازرسی قرار دارد ضمن اینکه باید اضافه گردد، شورای عالی بیمه اواسط سال ۱۳۹۶ تصویب کرد که یک گروه مستقل، راههای افزایش توانگری بیمه ایران را بررسی کند و گزارش آن به شورای عالی بیمه ارائه شود اما تاکنون چنین گزارشی به شورا نیامده است که باید توسط این گروه بررسی شود که چرا تا کنون این امر صورت نگرفته یا با تعلل همراه بوده است؟
در حالیکه برخی افراد معتقدند مشکل اصلی بیمه ایران را با افزایش سرمایه مرتفع می شود و با توجه به اینکه در بودجه ۹۸ نیز مقرر شده از محل فروش بیمه البرز منبع افزایش سرمایه بیمه ایران تامین شود؛ اما بسیاری معتقدند انچه که طی ده سال اخیر این شرکت بزرگ بیمه ای را با چالش مواجه کرده افزایس ریسک مدیریتی در ان است و افزایش سرمایه تنها چاره کار نیست ضمن اینکه بیمه ایران دارای بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته است که به نظر نمی رسد با فروش سهم دولتی بیمه البرز چندان دردی از بیمه ایران دوا شود.
لازم بذکر است که یکی دیگر از مشکلات بیمه ایران ،بخصوص در ده سال اخیر ، شناسائی سودهائی است که مشخص نیست این سودها چه میزان از زیان انباشته این شرکت را مستهلک کرده و اساسا چگونه یک مدیر عامل در دوره مدیریتی خود سود شناسائی کرده در حالیکه در دوره بعد زیان هنگفت اعلام شده است و این چرخه ادامه یافته ، در این راستا به نظر می رسد این چالش ها باید دیر یا زود برایش راهکاری اندیشیده شود.