زندگی ها کجای کارند؟! / عملکرد عجیب شرکتهای بیمه زندگی

اقتصادناب_براساس اعلام بیمه مرکزی، مبلغ حق بیمه صادرشده برای رشته زندگی در کل صنعت بیمه در سال ۱۴۰۳، رقمی حدود ۶۳۵ هزار میلیارد ریال بوده است. این درحالیاست که جمع حق بیمه صادرشده از سوی شرکتهای مورد بررسی، در سال یادشده، حدود ۹۸ هزار میلیارد ریال بوده است. این موضوع نشاندهنده آن است که بهرغم سیاستهای بیمه مرکزی مبنی بر حرکت به سمت تخصصیسازی فعالیت شرکتها در رشته های بیمه ای بهویژه بیمه زندگی، در سال ۱۴۰۳ تنها حدود ۱۵ درصد از حق بیمه صادره در رشته زندگی، از سوی شرکتهای تخصصی فعال در این حوزه جذب شده و حدود ۸۵ درصد دیگر همچنان از سوی شرکتهای بیمه جنرال جذب شده است.اما نکته های عجیب و جالبی در عملکرد زندگی ها وجود دارد که در این گزارش می خوانیم.
به گزارش اقتصادناب به نقل از بیمه داری نوین در گزارشهای پیشین عملکرد شرکتهای بیمه جنرال در ششماهه نخست سال ۱۴۰۴ مورد بررسی قرار گرفت. به جهت افزایش شرکتهای بیمه زندگی، همچنین ماهیت تا حدودی متفاوت این شرکتها و امکان مقایسه بهتر میان آنها، در این گزارش برآنیم تا صرفاً عملکرد شرکتهای بیمه زندگی در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۴ را مورد بررسی قرار دهیم.
براساس بررسیها، عملکرد هفت شرکت فعال در حوزه بیمه زندگی شامل شرکتهای بیمه زندگی کاریزما، خاورمیانه، باران، آگاه، هامرز، مفید و ایساتیس برای ششماهه نخست سال ۱۴۰۴ در سامانه کدال بورس بارگذاری شده است.
طبق صورتهای مالی منتشرشده، مانده داراییهای شرکتهای مورد بررسی در پایان شهریورماه ۱۴۰۴، به رقم حدود ۱۳۹ هزار میلیارد ریال بالغ شده که نسبت به ابتدای سال، با رشد حدود ۳۷ درصدی همراه شده است. باتوجه به اینکه شرکت بیمه زندگی ایساتیس در نیمه نخست سالجاری مجوز خود را دریافت کرده، بخشی از این رشد مربوط به اضافهشدن این شرکت به شرکتهای بیمه زندگی دارای مجوز بوده است. دراینمیان شرکت تازهتاسیس بیمه زندگی کاریزما با مانده دارایی نزدیک به ۵۲ هزار میلیارد ریال، پیشتاز سایر شرکتهای بیمه زندگی بوده است.
براساس اعلام بیمه مرکزی، مبلغ حق بیمه صادرشده برای رشته زندگی در کل صنعت بیمه در سال ۱۴۰۳، رقمی حدود ۶۳۵ هزار میلیارد ریال بوده است. این درحالیاست که جمع حق بیمه صادرشده از سوی شرکتهای مورد بررسی، در سال یادشده، حدود ۹۸ هزار میلیارد ریال بوده است. این موضوع نشاندهنده آن است که بهرغم سیاستهای بیمه مرکزی مبنی بر حرکت به سمت تخصصیسازی فعالیت شرکتها در رشته های بیمه ای بهویژه بیمه زندگی، در سال ۱۴۰۳ تنها حدود ۱۵ درصد از حق بیمه صادره در رشته زندگی، از سوی شرکتهای تخصصی فعال در این حوزه جذب شده و حدود ۸۵ درصد دیگر همچنان از سوی شرکتهای بیمه جنرال جذب شده است.
بااینحال آمار مربوط به سال ۱۴۰۲، حکایت از سهم تنها حدود ۳ درصدی شرکتهای تخصصی بیمه زندگی، نسبت به کل حق بیمه جذبشده در این حوزه دارد که نشان از بهبود بسیار قابلتوجه در این حوزه در سال ۱۴۰۳ است.
نکته جالبتوجه آنکه، بخش قابلتوجهی (حدود ۸۰ درصد) از رقم جذبشده از سوی شرکتهای مورد بررسی نیز توسط شرکت تازهتاسیس بیمه زندگی کاریزما جذبشده و باعثشده این شرکت با فاصله فاحش، رتبه نخست را در میان شرکتهای تخصصی فعال در حوزه بیمه زندگی بهنام خود جذب کند. شرکت بیمه زندگی خاورمیانه ازاینحیث، با اختلاف، رتبه دوم را داراست. نکته قابلذکر دیگر اینکه، سه شرکت بیمه زندگی؛ آگاه، هامرز و مفید در سال ۱۴۰۳ برای اولین سال، اقدام به جذب حق بیمه در حوزه زندگی کردهاند.



