اخبار مهماقتصادیبیمهویژهپیشخوان

چالش های صنعت بیمه در صورت عدم تخصص ارز دولتی به شرکتهای بیمه

اقتصادناب_رئیس کل بیمه مرکزی تاکید داشتند که بیمه مرکزی نباید با شرکتهای بیمه رقابت کند بلکه باید مکانیزمی را پیاده سازی کند که شرکتهای بیمه با پذیرش ریسک های ارزیابی شده، توانمند تر شوند ./ مدیر عامل بیمه اتکائی امین : قطعا محاسبه نرخ ارز در صورتهای مالی با دلار بازار ۴۲۰۰ تومانی امکان نمایش سودهای موهوم را افزایش خواهد داد که در زمان پرداخت خسارت شرکت بیمه را قطعا با مشکل روبرو می کند.

به گزارش اقتصادنابچالش های صنعت بیمه در صورت عدم تخصص ارز دولتی به شرکتهای بیمهسید مصطفی کیائی ، مدیر عامل بیمه اتکائی امین ، با تاکید بر ضرورت محاسبه نرخ تسعیر ارز با قیمت بازار آزاد گفت : شرکت بیمه اتکائی امین جهت جلوگیری از نمایش سودهای موهوم در تهیه صورتهای مالی نرخ تسعیر ارز را بر مبنای قیمت بازار آزاد محاسبه کرده است .

وی افزود:  ما در شرکت بیمه اتکائی امین این روش را در تدار مالی نه ماهه منتهی به ۹۷.۳.۳۱ پیاده سازی کردیم چرا که قطعا محاسبه نرخ ارز در صورتهای مالی با دلار ۴۲۰۰ تومانی  امکان نمایش سودهای موهوم را افزایش خواهد داد که در زمان پرداخت خسارت شرکت بیمه را قطعا با مشکل روبرو می کند.

کیائی اذعان داشت: اکثر فریب به اتفاق شرکتهای بیمه  در تهیه صورتهای مالی سه ماهه اول سال ۹۷ خود، قیمت ارز را با دلار ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کردند این در حالی است که  در حال حاضر که دلار در بازار ازاد به بیش از ده هزار تومان رسیده اگر طبق پیش بینی ها دولت نتواند در بازار اولیه ، ارز در اختیاز شرکتهای بیمه قرار دهد بدون شک مشکلاتی بر شرکتهای بیمه وارد می شود.

وی تاکید کرد: این شرکت، در صورت های مالی منتهی به ۹۷.۳.۳۱ نرخ یورو را با مبلغ ۸۰۰۰ تومان معادل نرخ بازار آزاد محاسبه کرده و در صورتیکه تا پایان سال ۹۷ نیز ارز دولتی به این شرکت تعلق نگیرد قطعا در پایان سال نرخ تسعیر ارز معادل نرخ ارز بازار آزاد محاسبه می شود تا به شکل موهوم سود شناسایی نگردد.

کیایی  بابیان اینکه  شرکت متبوعش برای تامین ارز و پرداخت تعهدات تا کنون از ارز غیر دولتی استفاده کرده است، گفت: ماه های گذشته افزایش قابل ملاحطه نرخ ارزهای دلار و یورو رقم خورد و به منظور تطبیق ذخایر با این افزایش، معادل یورویی خسارت های معوق ارزی با در نظر گرفتن نرخ یورو معادل هشت هزار تومان تسعیر در حساب ها منظور شده است.

سید مصطفی کیائی در ادامه با توجه به چالش های بازار بیمه اتکائی در صنعت بیمه ایران با انتقاد به وضعیت فعلی صندوق ظرفیت مشترک گفت:شرکت بیمه اتکائی امین سهم خود را از صندوق ظرفیت مشترک به نصف کاهش داد زیرا بیمه مرکزی با نرخ های فنی در این صندوق ریسک نمی پذیرد .

به گفته وی این در حالی است که در صورت وجود نرخ های فنی قاعدتا شرکتهای بیمه اتکائی باید سهم بیشتری در صندوق داشته باشند اما به دلیل فقدان نرخ های فنی مبتنی بر ارزیابی صحیح ریسک ما سهم خود را در این صندوق کاهش دادیم.

مدیر عامل بیمه اتکائی امین خاطر نشان ساخت: درصورت برقراری شرایط ارایه نرخ فنی در صندوق ظرفیت مشترک این شرکت بیمه ای سهم خود را افزایش خواهد داد.

این مدیر عامل بیمه ای در ادامه با انتقاد به وضعیت فعلی صندوق تحریم گفت:در حال حاضربیمه مرکزی تعدادی از ریسک ها را مستقیم به صندوق تحریم منتقل می کند این در حالی است که اصولا باید ابتدا ریسک ها در شرکتهای بیمه پدیرفته شود و در صورتیکه ظرفیت تکمیل شد وارد صندوق تحریم گردد.

وی اذعان داشت: ضرورت دارد تا بیمه مرکزی مکانیزیمی پیاده سازی کند تا پس از تکمیل ظرفیت داخلی ، ریسک ها را به صندوق تحریم منتفل کند.

مدیر عامل بیمه اتکائی امین در ادامه با اشاره به جلسه ای با رئیس کل بیمه مرکزی ، گفت: طی جلسه ای که با رئیس کل بیمه مرکزی داشتم نکات مثبتی از زبان دکتر سلیمانی بیان شد که ارزیابی آن نشان می دهد دیدگاه رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص آینده صنعت بیمه و بازار اتکائی کشور امیدوار کننده است.

وی عنوان داشت: در این جلسه رئیس کل بیمه مرکزی صراحتا  اذعان داشتند که ما به دنبال رقابت با شرکتهای بیمه نیستیم و نهاد نظارتی هر چقدر از بار اجرائی خود کم کند، بعد نظارتی خود را قوی تر خواهد کرد.

کیائی گفت: رئیس کل بیمه مرکزی تاکید داشتند که  بیمه مرکزی نباید با شرکتهای بیمه رقابت کند بلکه باید مکانیزمی را پیاده سازی کند که شرکتهای بیمه با پذیرش ریسک های ارزیابی شده، قوی تر شوند .

به گفته کیائی مفهوم دیدگاه رئیس کل بیمه مرکزی ان است که  با قوی تر شدن شرکتهای بیمه ، بدون شک بیمه مرکزی نیز قوی خواهد شد در حالیکه با ضعیف نگاه داشتن شرکتهای بیمه ،بیمه مرکزی نیز به مرور دچار ضعف می شود.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین در ادامه به تشریح وضعیت شرکت متبوعش پرداخت و گفت: شرکت بیمه اتکائی امین برای اولین بار در صنعت بیمه IBNR45 را در صورتهای مالی خود لحاظ کرد .

وی گفت: ما تنها شرکتی هستیم که بیش از دو و نیم برابر حق بیمه خود ذخایر لحاظ نموه ایم.

به گفته وی حق بیمه واگذاری این شرکت در ۹ ماهه سال مالی ۹۷ را بیش از هفت میلیارد تومان اعلام کرد که به طور عمده مربوط به حق بیمه قرارداد مازاد خسارت سال ۹۷-۹۶ بوده است.
کیایی افزود: کارمزد پرداختی بابت حق بیمه قبولی نیز در این مدت بیش از هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بوده که در مقایسه با پیش بینی بودجه تعدیل شده سال ۹۷ حدود ۶ درصد رشد دارد.
وی میزان خسارت پرداختی در این مدت را ۱۲ میلیارد و ۳۴۴ میلیون تومان اعلام کرد که در مقایسه با بودجه تعدیل شده سال ۹۷ بالغ بر ۲۲ درصد کاهش دارد.
کیایی تاکید کرد: دریافت نکردن اطلاعات برخی از شرکت های واگذارنده از جمله علل کاهش میزان خسارت پرداختی در این دوره، بوده که پس از دریافت و تکمیل مدارک در حساب ها ثبت خواهد شد.

وی افزود: توانگری مالی اتکایی امین برای سال ۹۷ بر اساس اعلام بیمه مرکزی معادل یکهزار و ۵۹۲ درصد، که سطح یک توانگری است.

به گفته کیایی، رویه این شرکت در زمینه سرمایه گذاری منجر به بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری در سهام شرکت های بورسی و فرابورسی، انتقال بخشی از وجوه سپرده گذاری نزد بانک ها شده و در بازار سرمایه و خرید اسناد خزانه اسلامی با بازدهی بالاتر از سپرده های بانکی با هدف کمک به دولت اقدام کرده است.

کیایی سود هر سهم برای ۹ ماهه سال مالی ۹۷ این شرکت را ۲۲۳ ریال اعلام کرد که رشد پنج درصدی نسبت به بودجه تعدیل شده سال ۹۷ داشته و فاقد هرگونه زیان انباشته است.
وی علت فروش نرفتن سهم دولت از بیمه اتکایی امین را عرضه این سهم به قیمت بسیار بالاتر از قیمت تابلو معاملات بورس دانست که سبب شده پس از سه نوبت عرضه بلوکی تاکنون به فروش نرود.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا