اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

پاسخهای پژوهشکده بیمه به انتقادات متقاضیان و برگزار کنندگان دوره های اموزشی

متقاضیان ازمون آداب ، دوره های 160 ساعته و موسسات آموزشی بخوانند

اقتصادناب_با توجه به اظهارات و انتقادات کاربران ریسک نیوز در خصوص نحوه برگزاری دوره های ۱۶۰ ساعته نمایندگان بیمه و پاره ای مشکلات در ثبت نام ازمون های مربوطه و برخی مشکلات در برگزاری این دوره ها و همچنین برخی اظهارات در مورد چالش های فعالیت پژوهشکده بیمه در حوزه اموزش، گفتگوئی را با حاجی زاده مدیریت اموزش پژوهشکده بیمه به انجام رساندیم./ در عین حال مخاطبان ریسک نیوز نیز می توانند نظرات خود را بدین پاسخ ها برای این رسانه ذیل خبر و یا کانال ارسال کنند.

به گزارش اقتصادناب با توجه به اظهارات و انتقادات کاربران ریسک نیوز در خصوص نحوه برگزاری دوره های ۱۶۰ ساعته نمایندگان بیمه و پاره ای مشکلات در ثبت نام ازمون های مربوطه و برخی مشکلات در برگزاری این دوره ها و همچنین برخی اظهارات در مورد چالش های فعالیت پژوهشکده بیمه در حوزه اموزش، گفتگوئی را با حاجی زاده مدیریت اموزش پژوهشکده بیمه به انجام رساندیم که در ادامه می آید:

اقای حاجی زاده در ابتدا به کلیاتی در خصوص برگزاری دوره های اموزشی توسط پژوهشکده اشاره کنید و سپس بدین سوال پایخ دهید که بر اساس اذعان بسیاری از کاربران ، در هنگام ثبت نام جهت شرکت در  ازمون دوره های ۱۶۰ ساعته با اختلال در ثبت نام روبرو شدند به طوریکه مجبور شدند با مدیریت موسسه تماس بگیرند که از انجا که کلیه زیر ساختها متعلق به پژوهشکده است کارکنان موسسات اموزشی موضوع را به پژوهشکده اطلاع دادند اما در نهایت بدانها اعلام شده که مشکل از کاربران است در حالیکه بنا به گفته این کاربران نهایتا از ازمون بازماندند.چرا؟

حاجی زاده: از ابتدای سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت های ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرای کلاسهای آموزشی و آزمونها  به شیوه مجازی  میسر نبود. لذا پژوهشکده به منظور گذار از شرایط نامطلوب بهداشتی و حفظ سلامت متقاضیان دوره های آموزشی و آزمونها  با هدف توانمندسازی متقاضیان ورود به صنعت بیمه و تسریع در انتقال دانش بیمه با استفاده از ابزارهای فن آوری اطلاعات بستر لازم به منظور برگزاری آموزشها و آزمونهای مجازی را مهیا  نمود و با تقویت زیرساختهای فنی، شرایط لازم را برای موسسات  آموزشی مجاز فراهم نمود.

 آنچه بیش از هر چیزی در اجرای آزمونهای پایان دوره آموزشی مدنظر پژوهشکده است اولا ارزیابی دانش شرکت کنندگان دوره های آموزشی  و ثانیا ارزیابی عملکرد  موسسات آموزشی در انتقال دانش بیمه به متقاضیان دوره های آموزشی است .

همانطور که مستحضر هستید اجرای آموزشهای مجازی علاوه بر مزایای بسیاری که دارد معایب اندکی نیز دارد  از جمله معایب این روش عدم جدیت  شرکت کنندگان در دوره های آموزشی در زمینه حضور فعال در برنامه های آنلاین  و مشارکت  در مباحث درسی است  و بعضا به دلیل  الزام حضور و غیاب  صرفا در کلاسها شرکت  می نمایند .

متاسفانه علی رغم تلاشهای بسیار پژوهشکده در زمینه تجهیز زیر ساختهای فنی و پشتیبانی های آنلاین  دوره های مجاری، تعدادی از متقاضیان دوره های آموزشی  الزامات شرکت در دوره های آموزشی را رعایت نمی کند. پژوهشکده بیمه به منظور سهولت  دسترسی متقاضیان راهنمایی های لازم را در سامانه آموزشی به صورت تشریحی و تصویری درج نموده است.

 انتظار می رود  متقاضیان محترم قبل از ورود به سامانه  کلاس مجازی ابتدا راهنمایی مندرج در سامانه را کامل مطالعه نمایند و قبل از ورود به سامانه کلاس مجازی نرم افزار های لازم را از روی سامانه lms دانلود و  نصب نمایند  و یا در زمینه بروز رسانی آن اقدام نمایند.

عدم دقت برخی کاربران و بی توجهی ایشان به راهنمایی های مندرج در سامانه مشکلاتی را برای ایشان به همراه داشته که این مشکلات ناشی از عدم آگاهی و عدم توانایی افراد در استفاده از نرم افزارهای موجود است

مزید استحضار دوستان، آزمون پایان دوره های آموزشی نمایندگی بیمه (کلاسهای ۱۲۰ و ۱۴۰ و۱۶۰ ساعته) بصورت  مشترک برگزار  میگردد  و اینکه متقاضیان  دوره های ۱۶۰ ساعته بیشتر با مشکل کاربری مواجه می شوند نشان از عدم توانایی  و دقت ایشان دارد پژوهشکده بیمه با استفاده از این سامانه از مهرماه  سال جاری تاکنون بصورت متوسط هر ۲۰ روز یک آزمون برگزار نموده و در هر نوبت بیش از ۶۵ تا ۸۰ درصد قبولی داشته است.

متقاضیان اعلام داشتند که کلاس های ضبط شده پس از مدتی حذف می گردد و در خواست کردند اگر امکان هست مدت بیشتری در سامانه باشد.

حاجی زاده:  سامانه آموزشی پژوهشکده بیمه به گونه ای طراحی شده است که کاربران محترم از زمان شروع اولین کلاس آموزشی تا زمان اعلام نتایج آزمون و دریافت گواهینامه به فایلهای ضبط شده دسترسی دارند  و بعد از قبولی در آزمونهای پایانی دوره این دسترسی لغو می گردد یعنی  همانند کلاسهای حضوری از ابتدا تا انتهای دوره ایشان را همراهی می نماید. البته شرکت کنندگان دوره های آموزشی می توانند با هماهنگی موسسات مجاز از طریق ایمیل با مدرس دوره های مریوطه در ارتباط باشند و سوالات و ابهامات خود را از این طریق  جویا شوند.

بسیاری از متقاضیان از پاره ای اختلالات در زمان برگزاری ازمون مانند پر نشدن گزینه های خالی خبر داده اند

حاجی زاده:  سامانه آزمون پژوهشکده به گونه ای طراحی شده است که برای هر سوال مدت زمان محدودی متناسب با تعداد کاراکترهای سوال  و گرینه های جواب از ۴۵ تا ۶۷ ثانیه در نظر گرفته شده و به دلیل مسائل نظارتی و حفاظتی آزمون امکان برگشت به سوال قبلی میسر نمی باشد. ولی در زمان در نظر گرفته شده هر گزینه که توسط  کاربر انتخاب شود  حتی اگر  فرصت  ثبت آن گزینه را نداشته باشد آن گزینه بعنوان گزینه پاسخ در نرم افزار  به صورت اتوماتیک ثبت می گردد. کاربران گرامی نباید نگران این موضوع باشند فقط کافی است گزینه مد نظر را انتخاب نمایند.

کاربران پیشنهاد کردند ازمون این دوره ها نیز مانند ازمون اداب دارای  ازمون  ازمایشی باشد تا بتوانند روز قبل با مراجعه به سایت به صورت ازمایشی ازمون بدهند و با شرایط ازمون انلاین بیشتر اشنا شوند.

حاجی زاده: آزمونهای پایان دوره آموزشی با آزمونهای مصوب شورای عالی بیمه متفاوت  می باشد .آزمونهای پایان دوره آموزشی در  بستر وب و آزمونهای مصوب شورای عالی بیمه از طریق اپلیکیشن اجرا می گردد. کاربران محترم  با مطالعه راهنمایی آزمون پایان دوره به سهولت می توانند در این آزمونها ثبت نام و شرکت نمایند. این آزمونها پیچیدگی خاصی نداشته و نیازی به آزمون آزمایشی نیست.

برخی کارشناسان معتقدند طبق برنامه پنجم و ششم توسعه دولت باید به تدریج از کارهای تصدیگری خود را دور کند از جمله می توان به اموزش اشاره کرد زیرا در تعریف تصدی گری به مواردی اطلاق می شود که بخش خصوصی و جامعه مدنی می تواند ان را انجام دهد و در همین زمینه این سوال مطرح است که چرا در امر اموزش ، در پژوهشکده بیمه واگذاری کارها به بخش خصوصی صورت نگرفته است البته این مقوله از سیاست گذاری جداست به طوریکه دولت و در اینجا پژوهشکده بیمه و بیمه مرکزی می توانند سیاست گذاری کنند ولی اجرا توسط موسسات اموزشی انجام شود و از تصدی گری دولت بکاهد.

حاجی زاده:  پژوهشکده بیمه از ابتدای سال گذشته تا کنون در عمل اثبات نموده که قصد تصدی گری ندارد و حدود دو سال است که اجرای آموزش های شبکه فروش صنعت بیمه را بطور کامل برون سپاری نموده است و در حال حاضر تعداد ۳۰ موسسه آموزشی علاوه بر تعدادی از شرکتهای بیمه مجوز های لازم در زمینه اجرای این آموزشها را دریافت نموده اند که اسامی  این موسسات بهمراه آدرس ، تلفن و ایمیل موسسه درسامانه آموزش پژوهشکده اطلاع رسانی شده  است.

از آنجائیکه دغدغه نهاد ناظر (بیمه مرکزی ) اجرای کامل مصویات شورای عالی بیمه در زمینه آموزشهای مصوب می باشد پژوهشکده بیمه به منظور پاسخگویی به دغدغه های نهاد ناظر اقدام  به طراحی و راه اندازی سامانه آموزش متمرکز نموده ، تا الزامات اجرای دوره های آموزشی توسط موسسات آموزشی مجاز را  رصد نموده  و بر کیفیت دوره ها نظارت نماید  در طول یکسال گذشته با راه انداری سامانه lms  بسیاری از ناهنجاریهای و شکایات واصله از سوی دانش پذیران دوره های آموزشی  و نهاد ناظر، کاسته شده است.

پژوهشکده بیمه با استفاده از ابزارهای IT  توانسته است  ضمن گسترش دانش بیمه در سطح کشور از بروز بسیاری از تخلفات از جمله؛ مدرک فروشی، کاهش ساعات تدریس، تدریس افراد غیر حرفه ای  و…. جلوگیری نماید و به موضوع آموزش نظم دهد  و این موضوع با تصدی گری متفاوت می باشد.

طبق برخی بررسی ها الان سامانه  موجود که آموزش مجازی بعد از کرونا را انجام می دهد در اختیار پژوهشکده است که این نظرات را  ایجاد کرده که با توجه به دارا بودن این زیر ساخت در موسسات اموزشی چرا این زیر ساخت مستقیما از سوی خود  موسسات ارایه نشود؟

حاجی زاده: در شروع سال به دلیل وجود تقاضاهای بسیار در زمینه آموزش و فقدان زیرساختهای فنی مطلوب ، پژوهشکده lms خود را تقویت نموده و  امکان استفاده از آن را برای موسسات آموزشی  و شرکتهای بیمه بصورت رایگان فراهم نموده  و در این زمینه  هزینه های بسیاری  را به منظور کمک  به کسب  و کارهای کوچک بخش خصوصی و توسعه  دانش بیمه در سطح کشور متقبل شده است.

بعد از گذشت حدود ۱۰ ماه از اجرای آموزش های مجازی انتظار می رود موسسات آموزشی زیر ساخت های لازم را در این زمینه فراهم نموه باشند . در صورتی که موسسات آموزشی زیرساخت های فناوری لازم را فراهم نموده باشند و امکان نظارت پژوهشکده بر دوره های آنلاین این موسسات فراهم باشد پژوهشکده بیمه منعی در این زمینه نخواهد داشت . موسسات آموزشی باید الزامات لازم را رعایت نموده و تائیدیه های فنی را از مجموعه پژوهشکده دریافت نمایند، سپس بر اساس دستورالعمل های نظارتی پژوهشکده می توانند با اطلاع و نظارت پژوهشکده در این زمینه اقدام نمایند

در حال حاظر سامانه LMS پژوهشکده امکان تولید گواهینامه ها در یک فرمت یکسان با آرم مشترک را فراهم نموده و این سامانه از طریق وب سرویس به سامانه سنهاب بیمه مرکزی اطلاعات لازم را به صورت آنلاین ارسال می نمایند. سامانه های آموزشی مجازی موسسات باید توانایی ارائه خدمات مطلوب را دارا باشند و علاوه بر دسترسی های نظارتی امکان اشتراک اطلاعات نیز فراهم گردد.

 به صورت کلی ایا پژوهشکده بر اساس اساسنامه می تواند کار اموزشی انجام دهد چون اساسا مراکز پژوهشی در امر پژوهش و مراکز اموزشی در امر اموزش فعالیت دارند ، البته از انجا که بنابر اذعان مسوولان بیمه مرکزی این امر از سوی نهاد نظارتی به پژوهشکده تفویض شده آیا این تفویض با ماموریتهای و اساسنامه پژوهشکده تطبیق دارد؟

به طور کلی باید عرض کنم بر اساس ماده ۲ اساسنامه پژوهشکده تولید جزوات آموزشی و برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی یکی از وظایف پژوهشکده بیمه است و بر اساس بند ۱۰ ماده ۱۲ اساسنامه پژوهشکده بررسی و تصویب برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی و همایش ها و بازدید های علمی از وظایف و اختیارات شورای پژوهشی است و بیمه مرکزی ج.ا.ا نیز اجرا و نظارت بر آموزشهای صنعت بیمه را با هدف توسعه دانش و توانمند سازی شاغلین صنعت بیمه به پژوهشکده واگذار نموده است . پژوهشکده بیمه در راستای تفویض اختیار صورت گرفته از سوی بیمه مرکزی در تلاش است تا ضمن برون سپاری فعالیت های آموزشی، نظارت صحیح بر آموزش های بیمه موسسات آموزشی را به نحو مطلوب به انجام رساند .

 در خاتمه از کاربران محترم استدعا دارم قبل از ورود به سامانه آموزش مجازی ضمن مطالعه کامل راهنمای سامانه نسبت به نصب یا به روزرسانی نرم افزارهای کاربردی لازم اقدام نمایند و اطلاعیه های مربوطه را مطالعه نمایند.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا