اخبار مهماقتصادیبیمهمقالاتویژهپیشخوان

راهکارهای جذب سرمایه‌گذار در صنعت بیمه چیست؟

اقتصادناب- “عدم مدیریت ریسک بجا و ورود غیرحرفه‌ای رقبا، بخشی از صنعت بیمه دچار بیماری شد که در نتیجه آن کسب سود قابل توجه از عملیات بیمه‌گری در حوزه سرمایه‌گذاری و خسارت‌های غیرقابل پیش بینی ممکن نیست.”

به گزارش سایت تحلیلی- خبری اقتصادناب و به نقل از روابط عمومی بیمه حافظ، عبدالرسول عطایی مدیر عامل این شرکت در یادداشتی راهکار جذب سرمایه گذار در صنعت بیمه را تشریح کرد کهدر زیر متن کامل این پادداشت را مطالعه می فرمائید.

در بررسی چرایی عدم تمایل بخش خصوصی برای ورود به سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه باید بگویم که صنعت بیمه باید دو حوزه را با هم راهبری کند؛ حوزه اول، ارائه خدمات به مردم در بخش بیمه‌گری و حوزه دوم، سرمایه‌گذاری به عنوان یک صنعت پیچیده در صنایع کشور و سودآوری برای سهامداران است. در چند سال اخیر به دنبال آزادسازی نرخ‌ها و برداشته‌‌شدن تعرفه‌ها با یک بیماری در صنعت بیمه به نام دامپینگ یا نرخ‌شکنی مواجه شدیم و باتوجه به عدم مدیریت ریسک بجا و ورود غیرحرفه‌ای رقبا، بخشی از صنعت بیمه دچار بیماری شد که در نتیجه آن کسب سود قابل توجه از عملیات بیمه‌گری در حوزه سرمایه‌گذاری و خسارت‌های غیرقابل پیش بینی ممکن نیست. همچنین شرکت‌های بیمه‌ای از این موضوع که می‌توانند از محل منابع و آورده‌های بیمه‌گذاران، حوزه سرمایه‌گذاری خوبی را پیش‌بینی‌ کنند و در بلندمدت ریسک عدم سرمایه‌گذاری در عملیات بیمه‌گری را با سرمایه‌گذاری در آورده‌های نقدی بیمه‌گذاران خود پوشش دهند، رضایت‌خاطر بسیاری داشتند؛ اما متاسفانه شاهد بودیم که بخش زیادی از بیمه‌نامه‌ها به صورت قسطی به فروش رسید و جریان قابل انتظار نقدینگی هم به شرکت‌ها وارد نشد. این دو موضوع باعث شد؛ صنعت بیمه کشور در حوزه سرمایه‌گذاری از سود قابل قبولی در کوتاه مدت برخوردار نباشد. سرمایه‌گذارانی که نگاهی کوتاه‌مدت به این صنعت دارند؛ در نتیجه سودی هم برای خود متصور نیستند؛ طبیعی است که تمایلی به ورود به این حوزه نداشته باشند. البته طبق تقاضاهایی که در بیمه مرکزی مشاهده می‌شود؛ در حال حاضر تعداد زیادی از سرمایه گذاران دنبال ثبت شرکت هستند؛ چراکه روز به روز این نگرش که بیمه به عنوان یک صنعت حرفه‌ای در حال فعالیت است، قوت می‌گیرد و در نتیجه به مرور زمان در مرکز توجه سرمایه‌گذاران هم قرار خواهد گرفت. اگر بخش خصوصی مطمئن باشد که سود معقولی در صنعت بیمه وجود دارد؛ به طور قطع با تمایل بیشتری به این بخش ورود پیدا می‌کند. غیرحرفه‌ای عمل کردن، ورود به هر بازاری بدون شناخت ریسک، عدم مدیریت ریسک و متاسفانه دامپینگی که در این صنعت وجود دارد؛ بخش خصوصی را از حضور فعال در این حوزه باز می‌دارد، البته امیدوارم در بلندمدت این مشکل حل شود. در رابطه با موانع ورود سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت بیمه نیز باید تاکید کنم که خوشبختانه بعد از برجام و حاکم‌شدن شرایط جدید در کشور، تعداد زیادی از شرکت‌های بیمه خارجی به عرصه صنعت بیمه ما وارد شده‌اند. همچنین باید به قوانین بیمه مرکزی نیز اشاره‌ای داشته باشم؛ براساس این قوانین هیچ گونه مانعی در این مسیر وجود ندارد؛ ولی به دلیل بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری، عدم برقراری تعاملات بین‌المللی در سطح عالی و عدم اطلاع از اتفاقات آینده، طبیعی است که سرمایه‌گذاران خارجی هم تا حدودی با طمأنینه و درنگ در این حوزه حضور پیدا کنند. در این راستا اگر ما بتوانیم وضعیت باثباتی در کشور ایجاد و موانع موجود در حوزه دیپلماسی و تعاملات بانکی را برطرف کنیم؛ به طور قطع سرمایه‌گذاران خارجی هم از ورود به این حوزه استقبال می‌کنند.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا