اجتماعیاخبار مهماقتصادیبیمهفرهنگیمقالاتویژهپیشخوان

انتظارات از رئیس کل جدید و رنج وصول مطالبات را در شماره جدید بخوانید

اقتصادناب_در ششمین شماره نشریه بیمه داری نوین تلاش شده است تا کنکاش در قلمرو گسترده بیمه که با حوزه‌های مختلف همپوشانی دارد، با عمق بیشتر ادامه یابد ضمن اینکه چالش های فعلی صنعت بیمه در مطالبات معوق و ضعف اموزش مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش اقتصادناب،ششمین شماره بیمه‌داری‌نوین در قالب هفت پرونده عمومی و تخصصی و در ۱۱۶ صفحه  منتشر شد. تلاش شده است تا کنکاش در قلمرو گسترده بیمه که با حوزههای مختلف همپوشانی دارد، با عمق بیشتر ادامه یابد و چکیده آن محتوای این شماره را تشکیل دهد. شعار «بیمه؛ حق شهروندی» نیز در پرونده‌های مختلف دنبال شده است.

سرمقاله این شماره به ورود دکتر سلیمانی به صنعت بیمه کشور و چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو پرداخته است. به اعتقاد فراهانی، مدیر مسوول نشریه، توجه به روابط بین اجزا و عناصر صنعت بیمه، مدیریت انتظارت، تفکیک ریسک‌های سیستماتیک از غیرسیستماتیک و استفاده از فرصت کم‌نظیر نمایندگی‌ها برای بالندگی صنعت بیمه ازجمله مواردی است که رئیس‌کل جدید باید در نظر بگیرد.

مسافری از بالیوود

اولین پرونده شماره ششم ماهنامه، پرونده فرهنگی است که در آن اقتصاد سینما را بررسی کرده‌ایم. ابتدا گفتگو با گلنار بایبوردی بازیگر جوان و فعال ایرانی در سینمای بالیوود ارائه‌شده است. او که با بازیگران سرشناس هندی همچون آمیتاب باچان، آیشواریارای، شاهرخ خان، امیرخان و سلمان خان همکاری داشته معتقد است: «صنعت سینما یعنی سوپراستار و سینمای ایران سوپراستار بین‌المللی ندارد.»

درآمد سینمای کشور چقدر است؟

در این گزارش با نگاهی آماری وضعیت و عملکرد اقتصادی سینمای کشور مرور شده است. در سال‌های اخیر میزان استقبال مردم از سینما رو به افزایش بوده و فیلم‌های مختلفی توانسته‌اند فروش‌های چندمیلیاردی داشته باشند و رکوردهای تازه‌ای در سینمای کشور به ثبت برسانند اما همچنان این اعداد و ارقام اختلاف فاحشی با کشورهای آسیایی و اروپایی را نشان می‌دهند.

داوران پرافتخار

جام جهانی ۲۰۱۸روسیه با تمام اتفاقات تلخ و شیرین آن به پایان رسید. علاوه بر نتایج رضایت‌بخش تیم ملی کشورمان، تیم داوری ایرانی متشکل از علیرضا فغانی، رضا سخندان و محمدرضا منصوری نیز عملکرد مطلوبی از خود به نمایش گذاشتند و توانستند دیدار رده‌بندی بین بلژیک و انگلیس را سوت بزنند. به همین بهانه در شماره حاضر به سراغ این تیم توانای داوری کشورمان رفته‌ایم و داستان موفقیت هرکدامشان را جویا شدیم. فغانی با اشاره به قضاوت‌های خود می‌گوید: «ازنظر حساسیت بدون شک بازی رده‌بندی انگلستان و بلژیک حساس‌ترین بازی بود که قضاوت کردیم ولی از نظر سختی بازی دو تیم فرانسه و آرژانتین پر چالش بود.»

رضا سخندان کمک‌داور نیز می‌گوید: «قضاوت تیم ما در جام جهانی باعث شد که ما برای بازی مرحله یک‌هشتم نهایی کمتر از چهار روز بعد از قضاوت بازی برزیل-صربستان برای حساس‌ترین بازی مرحله که بین فرانسه و آرژانتین بود، انتخاب شویم.»

دیگر داور کشورمان محمدرضا منصوری نیز معتقد است: «حساس‌ترین بازی یک‌چهارم نهایی جام جهانی بازی آرژانتین و فرانسه بود. حضور ستاره‌های بزرگ جهان فوتبال همچون مسی و گریزمان بر حساسیت بازی افزوده بود.»

در اتاق VAR چه می‌گذرد؟

برای نخستین بار در یک تورنمنت معتبر جهانی از تکنولوژی بازبینی تصاویر ویدئویی استفاده شد. کمک‌داور ویدئویی یاVAR به تیمی اشاره دارد که برخی تصمیمات داور مسابقه را با مشاهده و بازپخش تصاویر بازی مورد بازبینی قرار می‌دهند. سازوکار عملکردی این تکنولوژی که تیم کشورمان خاطرات تلخ و شیرینی از آن دارد را در این گزارش بخوانید.

چالش مهمان دزدها

توریسم پزشکی موضوع پرونده گردشگری این شماره را به خود اختصاص داده است. در میزگردی که با حضور دکتر مهدی کریمی، رئیس شورای سیاست‌گذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی، دکتر قیامت، سخنگوی شورای سیاست‌گذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت، دکتر شهریار عسگری، مدیرعامل هتل بیمارستان گاندی و  هاشمی، رئیس اداره گردشگری وزارت امور خارجه برگزار شد، موانع پیش رو و راهکارهای توسعه گردشگری پزشکی موردبررسی قرار گرفت.

ماجراجویان پزشکی

اقتصاد گردشگری پزشکی و ارائه پیش‌بینی‌هایی از میزان رشد و گستردگی آن را در این گزارش بخوانید. آمریکا، تایلند و آفریقای جنوبی ازجمله کشورهایی هستند که توریسم پزشکی در آنها بیشترین ارزش اقتصادی را خلق می‌کند.

گزارش بعدی این پرونده با عنوان «سفر به‌سلامت» به گردشگری پزشکی از نقطه شروع تا پایان آن پرداخته است. همچنین هزینه خدمات پزشکی ارائه‌شده در آمریکا و کشورهای منتخب آسیایی را مورد مقایسه قرار داده است. بررسی ابعاد سفرهای سلامت‌محور و جایگاه بیمه در آنها، طی گزارشی با عنوان «آسیا؛ بهشت گردشگران پزشکی» بررسی ‌شده است.

تأمین اجتماعی

بررسی اکوسیستم تأمین اجتماعی و هلدینگ‌های زیرمجموعه آن موضوعات پرونده «بیمه‌های پایه» را تشکیل داده است. به‌منظور بررسی چالش‌های مربوط به بیمه‌های پایه به سراغ دکتر عباس حسینی صاحب‌نظر حوزه نظامات تأمین اجتماعی رفته‌ایم. وی معتقد است: «بازنشستگی‌های پیش از موعد سبب کاهش متوسط سن بازنشستگی و افزایش هزینه‌های شدید بر صندوق‌ها شده است.»

گزارش بعدی این پرونده نگاهی آماری به اکوسیستم کلی تأمین اجتماعی داشته است. تأمین اجتماعی در حال حاضر دارای ۹ هلدینگ تخصصی است که امور مربوط به سرمایه‌گذاری و شرکت‌داری در صنایع مختلف را انجام می‌دهند. در گزارش «تأمین روی مین» هلدینگ سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی (تاپیکو) که یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های شستا است موردبررسی قرارگرفته است.

راه‌های نوسازی آمورش

پرونده نظارت در این شماره موضوع آموزش در صنعت بیمه را موردبررسی قرار داده است. در این راستا ابتدا میزگردی با حضور بهروز اسدنژاد، مدیر آموزش و پژوهش بیمه ایران و استاد دانشگاه، علیرضا دقیقی اصل، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و پژوهشگر بیمه و مهدی نوربخش معاون مدیرکل توسعه سرمایه انسانی بیمه مرکزی برگزار شده است. گزارش بعدی این پرونده با عنوان «ارزش‌آفرینان» اثربخشی آموزش در صنعت بیمه را بررسی کرده و میانگین ارزش خلق‌شده هر کارمند بیمه را محاسبه کرده است. همچنین مرور تجربه‌های شرکت بیمه AIG در زمینه تأمین نیروی متخصص مورد نیاز حال و آینده ارائه‌شده و در پایان مهم‌ترین راه‌های افزایش دانش و تخصص کارمندان بیمه‌ای و مهم‌ترین مؤسسات جهانی در این حوزه معرفی‌شده است.

رنج وصول

پرونده کلان بررسی مطالبات معوق شرکت‌های بیمه را هدف قرار داده است. به توجه به اهمیت موضوع، میزگردی با حضور علیرضا شباهنگ، معاون فنی بیمه ایران معین، عبدالمجید رافع، معاون مدیرعامل در امور اداری و مالی بیمه کارآفرین و رئیس کارگروه مالی سندیکا، علی جعفری، مشاور مالی رئیس‌کل بیمه مرکزی، علیرضا صلاحی نژاد، کارشناس صنعت بیمه و رضا مجدرضائی، معاون فنی بیمه آرمان تشکیل شد. مطلب بعدی این پرونده با عنوان «تیغ چندلبه» ساختار مطالبات معوق در شرکت‌های بیمه را به روایت آمار نشان می‌دهد. در پایان گزارشی از راه‌های وصول مطالبات و راه‌های بازیافت خسارت ارائه‌شده است.

عشق و اتوبوس

پرونده حمل‌ونقل به بررسی عملکرد صنعت حمل‌ونقل مسافربری جاده‌ای پرداخته است. در همین راستا پای صحبت‌های حسن مؤمنی پدر صنعت حمل‌ونقل مسافربری ایران نشسته‌ایم. مؤمنی که رئیس هیئت‌مدیره شرکت رویال سفر ایرانیان و نایب‌رئیس شرکت سیروسفر ایران است می‌گوید: «افزایش تعداد سواری، کاهش مسافرت‌های تفریحی و قبولی دانشجویان در شهر سکونت خود ازجمله موانع ترددهای بین‌شهری توسط اتوبوس‌ها است.»

گزارش آماری این پرونده به بررسی سهم اتوبوس، مینی‌بوس و سواری‌ها از تعداد مسافران جابجا شده پرداخته است. آخرین مطلب این شماره به بررسی وضعیت جابجایی مسافران در دنیا و میزان رشد آن تا سال ۲۰۳۰ پرداخته است.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا