اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

آیا بیمه گران از اشتراک گذاری داده ها فرار می کنند؟

تجمیع اطلاعات در صنعت بیمه بدون اشتراک گذاری داده!

 اقتصادناب کیان: با بخش‌های زیادی از جمله وزارت کشور، سیمفا (معاینه فنی) که زیر نظر شهرداری است و اطلاعات‌شان مورد نیاز صنعت بیمه است مذاکراتی داشته‌ایم؛ در ضمن کمیته‌ای با نام کمیته تعامل‌پذیری دولت الکترونیک به ریاست آقای باقری اصل در وزارت ارتباطات شکل گرفته است که مسئول اشتراک‌گذاری داده‌هاست./ حجتی: بعضی از دسترسی‌ها در اختیار بیمه مرکزی است؛ مثلاً من ۸۰۰ هزار بیمه‌شده عمر دارم آیا فناوران می‌تواند با کد ملی‌ای که در اختیار دارد اطلاعات بیمه‌گران را آپدیت کند؟ فناوران می‌گوید، این امکان به تنهایی برای فن‌آوران فراهم نیست و لازم است با بیمه مرکزی و سازمان‌هایی از قبیل ثبت احوال هماهنگی لازم صورت پذیرد که این موضوع (پایش اطلاعات) مبتلا به کلیه شرکت‌های بیمه‌ای است./هاشم زاده:در حال حاضر بیشتر حجم اطلاعات به اشتراک‌ گذاشته شده در صنعت بیمه مربوط به حوزه صدور و خسارت است و در حوزه مالی تا جایی که من اطلاع دارم هیچ اطلاعاتی به اشتراک گذاشته نمی‌شود. تجمیع اطلاعات در صنعت بیمه اتفاق افتاده است؛ ولی به اشتراک‌گذاری خیر!

به گزارش اقتصادناب  به نقل از بیمه داری نوین شرکت های بیمه در زمره سازمان هایی هستند که داده نقش کلیدی در تصمیمات و انتخاب ها و مدیریت ریسک هایشان دارد و طبعا به اشتراک گذاری داده ها شامل داده های نهادهای مرتبط برون و درون صنعت می تواند علاوه بر بهبود معنادار کسب و کارشان تا حد قابل توجه و معناداری از عملیات های موازی و همچنین تقلبات بکاهد. از سوی دیگر صنعت بیمه از جمله معدود نهادهایی است که داده در آن به صورت ساختاریافته و ساختارنیافته تولید می شود و کافی است در قالب یک نقشه راه به جمع آوری، تمیز کردن و قابل بهره برداری کردن این داده ها مبادرت شود. در میزگرد «فرصت های اشتراک گذاری داده در توسعه کسب وکار بیمه ای » آقایان صادق کیان، معاون فاوای بیمه مرکزی؛ علیرضا حجتی، معاون توسعه بازار و شبکه فروش بیمه کارآفرین و عباس هاشم زاده، معاون مالی و اقتصادی بیمه سینا به تبیین ابعاد به اشتراک گذاری داده پرداختند.

بخش اول:

* آقای کیان، ابتدا چالش‌های اشتراک‌گذاری داده را مورد اشاره قرار دهید و اقدامات و تجربیات بیمه مرکزی در این مورد را تشرح کنید.

کیان: از دو بعد می‌توان به بحث اشتراک‌گذاری داده نگاه کرد؛ از بعد درون صنعتی و فراصنعتی. اشتراک‌گذاری داده‌ها در صنعت بیمه در راستای شفاف‌سازی، اطلاع بازیگران صنعت، پیشگیری از تقلب و تخلف و … حائز اهمیت است ضمنا نهادهای ناظر و حاکمیتی نیز می‌توانند از اطلاعات صنعت بهره‌برداری کنند. صنعت بیمه نیز نیاز به داده‌های سایر سازمان‌ها و نهادها برای تسهیل، تسریع و تدقیق فرایندهای خود دارد؛ بنابراین لازم است داده‌ها به صورت دوسویه برای بهره‌برداری در اختیار یکدیگر قرار گیرد. از طرفی هم باید سازمان‌ها و نهادهای تولیدکننده اطلاعات پایه مثل ناجا، ثبت احوال، ثبت اسناد و … اطلاعات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند.

* اگر بخواهیم یک ترکیب داده با کیفیت و نسبتاً مطلوب داشته باشیم ضروری است چه داده‌هایی و در چه سطحی و از چه نهادهایی به اشتراک گذاشته شوند؟

کیان: کاملاً مشخص است که عمده کار صنعت بیمه با داده‌ها و اطلاعات است؛ اگر داده درست و صحیح از متولیان آن وجود نداشته باشد در نتیجه اطلاعات تولیدشده از نرم‌افزارهای بیمه‌گری که قرار است مجدداً به اشتراک گذاشته شود بی‌کیفیت خواهد بود و چرخه اشتراک‌گذاری را بی‌کیفیت خواهد کرد؛

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا