آذربایجان شرقیآذربایجان غربیاجتماعیاخبار مهماردبیلاصفهاناقتصادیالبرزایلامبانک و بورسبوشهرتهرانخراسان جنوبیخراسان رضویخراسان شمالیخوزستاندلار و ارززنجانسمنانسیستان و بلوچستانصنعت،معدن و تجارتطلا وسکهفارسقزوینقملرستانمازندرانمجلسمرکزیهرمزگانهمدانویژهپیشخوانچهار محال و بختیاریکردستانکرمانکرمانشاهکهگلویه و بویر احمدگلستانگیلانیزد

تورم نقطه به نقطه مصرف کننده ۱۹.۳ درصد شد

اقتصادناب_ نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور در مردادماه سال جاری به ۱۹.۳ درصد رسید و بیشترین نرخ مربوط به استان همدان با ۲۳.۲ درصد و کمترین مربوط به استان هرمزگان با ۱۴.۷ درصد است.

به گزارش اقتصادناب ،مرکز آمار ایران اعلام کرد: در مرداد ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩۵) به ١٢٧,٧ رسید که نسبت به ماه قبل ۵.٢ درصد افزایش نشان می دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ٩.۵ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان مازندران با ۴.٠ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ١٩,٣ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان همدان (٢٣.٢ درصد) و کمترین آن مربوط به استان هرمزگان (١۴.٧ درصد) است. یعنی خانوارهای ساکن استان همدان به طور متوسط ٣.٩ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن استان هرمزگان به طور متوسط ۴.۶ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به مرداد ١٣٩۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای خانوارهای کشور به عدد ٩.٧ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کرمانشاه (١٢.۵ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­های بوشهر و سیستان وبلوچستان (٧.۴ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در مرداد ماه ۵.١ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٢ واحد درصد کاهش نشان می­ دهد.

خانوارهای شهری

در مرداد ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩۵) به ١٢٧,۶ رسید که نسبت به ماه قبل ۵.١ درصد افزایش نشان می دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ٩.٨ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان مازندران با ۴.٠ درصد افزایش می ­باشد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ١٩,۴ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان همدان (٢۴.۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان هرمزگان (١۴.٢ درصد) است، یعنی خانوارهای ساکن استان همدان به طور متوسط ۵.٠ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن استان هرمزگان به طور متوسط ۵.٢ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به مرداد ١٣٩۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای خانوارهای شهری به عدد ٩.٨ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان های همدان (١٣.۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد (٧.۶ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در مرداد ماه ۵.٨ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٢ واحد درصد افزایش نشان می ­دهد.

خانوارهای روستایی

در مرداد ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی کشور (١٠٠=١٣٩۵) به ٢٨,٠١ رسید که نسبت به ماه قبل ٩.۵ درصد افزایش نشان می دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان­های لرستان و کهگیلویه وبویراحمد با ٨,٩ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان قزوین  با ٣.٠ درصد افزایش می باشد. درصد تغییر شاخص کل خانوارهای روستایی نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ١٨.٨ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای روستایی مربوط به استان لرستان (٢۵.٢ درصد) و کمترین آن مربوط به استان گیلان (١٣.٨ درصد) است، یعنی خانوارهای روستایی ساکن استان لرستان به طور متوسط ۶.۴ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای روستایی ساکن استان گیلان به طور متوسط ۵.٠ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به مرداد ١٣٩۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای خانوارهای روستایی کشور به ٩.١ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کرمانشاه (١٢.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کرمان (۵.٣ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در مرداد ماه ٧.۵ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٣ واحد درصد افزایش نشان می دهد.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا