اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

تمهیدات بورسی شدن ایران معین از چهار سال پیش مهیا بود

اقتصادناب_چرا بورسی شدن ایران معین از دستور مجمع در سال ۹۶ خارج شد

در حالی حسن اسلامی پناه رئیس هیات مدیره ایران معین در پاسخ بدین سوال که چرا بیمه ایران معین بورسی نشده عنوان می کند شاید در گذشته تمهیدات و اقدامات لازم مهیا نبوده که صحبتها و استنادات ابراهیم حمیدی ، مدیر عامل پیشین شرکت بیمه ایران معین نشان می دهد، بورسی شدن این شرکت بیمه ،در دستور مجمع عمومی سالانه سال ۹۶ این شرکت قید شده بود که درصورت دریافت مجوز مجمع،فرآیند بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین کلید می خورد؛ اما با مخالفت مدیر عامل وقت بیمه ایران این امر به فراموشی سپرده شد!

به گزارش اقتصادناب در حالی که شانزده سال از تاسیس شرکت بیمه ایران معین می گذرد و ظرفیت های ورود به بازار سرمایه برای این شرکت در سالهای اخیر مهیا بوده؛ اما سوال اینجاست چرا تا کنون این مهم عملیاتی نشده است؟

حسین اسلامی پناه رئیس هیات مدیره بیمه ایران معین در یک گفتگوی رسانه ای اذعان داشته اگر در گذشته شرکت متبوع وی به بازار سرمایه ورود نکرده به دلیل نداشتن تمهیدات، امکانات و اقدامات لازم بوده است، اما در حال حاضر، زمینه‌های ورود این شرکت به بازار سرمایه فراهم است

وی عنوان داشته، مطالعات اولیه بورسی شدن این شرکت در حال انجام است و حضور این شرکت در بورس از قدیم مطرح بوده و اگر محقق شود خوب است!

اما مرور گذشته نشان می دهد شرایط بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین نه تنها از چند سال پیش مهیا بوده که مطالعات اولیه آن در زمان ابراهیم حمیدی انجام و حتی این پیشنهاد به روسای وقت مرکزی ارایه شده؛ اما اینکه چرا تحقق نیافته جای سوال دارد.

در این زمینه نگاهی بر ماده ۴ قانون محاسبات عمومی کشور نیز قابل توجه است.

بر اساس این ماده قانونی شرکت دولتی واحد سازمانی مشخصی است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد شود و یا به حکم قانون و یا دادگاه صالح ملی شده‌و یا مصادره شده و به عنوان شرکت دولتی شناخته شده باشد و بیش از ۵۰ درصد سرمایه آن متعلق به دولت باشد. هرشرکت تجاری که از طریق‌سرمایه‌گذاری شرکتهای دولتی ایجاد شود، مادام که بیش از پنجاه درصد سهام آن متعلق به شرکت‌های دولتی است، شرکت دولتی تلقی می‌شود.

‌اما تبصره ذیل ماده ۴ صراحتا اذعان می دارد شرکتهایی که از طریق مضاربه و مزارعه و امثال اینها به منظور به کارانداختن سپرده‌های اشخاص نزد بانکها و مؤسسات اعتباری و‌شرکتهای بیمه ایجاد شده یا می‌شوند از نظر این قانون شرکت دولتی شناخته نمی‌شوند

برای اینکه مشخص شود در گذشته چه راهبردهایی برای بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین صورت پذیرفته، با ابراهیم حمیدی ، مدیر عامل پیشین شرکت بیمه ایران معین که در زمان وی پیشنهاد بورسی شدن این شرکت به رئیس کل وقت ارایه شد،گفتگویی ترتیب داده ایم.

ابراهیم حمیدی در خلال سالهای ۹۲ تا ۹۷ مدیریت عاملی شرکت بیمه ایران معین را بر عهده داشت درهمان زمان، مدیریت شرکت بیمه ایران،سهامدار اصلی شرکت بیمه ایران معین، بر عهده محسن پورکیانی بود.

با توجه به پیشنهاداتی که در زمان مدیریت وی جهت بورسی شدن ایران معین ارایه شده به نظر می رسد آن زمان بهترین فرصت برای حضور بیمه ایران معین در تالاربورس بوده؛ اما درست در همان زمان، شرکت بیمه ایران به دلایلی نامعلوم،با اجرایی شدن این امر، مخالفت کرده است.

“ابراهیم حمیدی” درگفتگو با ریسک نیوز،توضیح  داد: با توجه به مخالفت بی دلیل شرکت بیمه ایران با بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین،به ناچار حضور در بورس از دستور کار مجمع ایران معین خارج شد.

مدیرعامل اسبق شرکت بیمه ایران معین یادآور شد: اگر درآن زمان، سهام شرکت بیمه ایران معین در بورس عرضه شده بود، امروز این شرکت بیمه ای می توانست بخشی از زیان انباشته شرکت بیمه ایران را هم پوشش دهد.

وی معتقد است،  با توجه به شرایط فراهم شده در شرکت بیمه ایران معین ازجمله افزایش سرمایه این شرکت  تا رقم۲۵۰ میلیارد تومان، افزایش پرتفو تا ۶۹۰ میلیارد تومان و سطح توانگری یک با بیش از ۳۰۰ درصد وداشتن مجوز قبولی اتکایی از بیمه مرکزی،بهترین زمان برای بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین  بوده که درسال ۹۶ هم مقدمات آن فراهم شده بود.

حمیدی با بیان اینکه دراین رابطه با رئیس کل محترم وقت  بیمه مرکزی مذاکراتی شد ، افزود : حتی درآغاز به کار ریاست جناب دکتر سلیمانی بر بیمه مرکزی، بورسی شدن بیمه ایران معین پیشنهاد شد که رئیس کل بیمه مرکزی هم از این موضوع استقبال کرد.
به گفته وی، بورسی شدن بیمه ایران معین،دردستور مجمع عمومی سالانه سال ۹۶ این شرکت قید شده بود که درصورت دریافت مجوز مجمع،فرآیند بورسی شدن شرکت بیمه ایران معین کلید می خورد؛ اما با مخالفت مدیر عامل وقت بیمه ایران این امربه فراموشی سپرده شد.

بر اساس این گزارش بند ج اصل ۴۴  قانون اساسی مقرر داشته که  شرکت های بیمه ای دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شوند و تنها شرکت بیمه ای که دولتی باقی خواهد ماند، بیمه ایران است.
در این راستا می توان گفت دولتی ماندن شرکت بیمه ایران معین برخلاف جهت بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی است.
از طرفی در صورتی که بیمه ایران معین بورسی شود ، مجموعه بیمه ایران فقط میتواند ۲۰ درصد سهام بیمه ایران معین را در اختیار خود داشته باشد  .

بنا براین گزارش در حالی حسن اسلامی پناه رئیس هیات مدیره ایران معین در یک گفتگو در پاسخ بدین سوال که چرا بیمه ایران معین بورسی نشده عنوان می کند شاید در گذشته تمهیدات و اقدامات لازم مهیا نبوده که صحبتها و استنادات ابراهیم حمیدی ، مدیر عامل پیشین شرکت بیمه ایران معین نشان می دهد، نه تنها تمهیدات و امکانات لازم برای ورود این شرکت به بورس از چند سال گذشته مهیا بوده که حتی در سال ۹۶ و در زمان مدیر عاملی پور کیانی بر بیمه ایران نیز این امر قرار بوده در دستور جلسه مجمع قرار گیرد.

 شرکت بیمه ایران معین  به دلیل دارا بودن شرایط بهینه به لحاظ سرمایه ، توانگری مالی ، ظرفیت نگهداری و … شرایط لازم برای پیوستن به بورس را داراست حال باید دید آیا مدیران فعلی این شرکت اراده ای برای تحقق این امر دارند؟

منبع:بیمه ایران معین

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا