اخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبیمهپول وسرمایهپیشخوان

دانش مدیریت ریسک و بیمه های بازرگانی ،پشتوانه توسعه همه جانبه ملی

نقش دولت ها ، مجلس قانونگذاری ، شوراهای شهر و روستا در ترویج کارآفرینی، اشتغال و توسعه جوامع

 

قسمت اول :

اقتصادناب_ در سالهای آخر اجرای قانون برنامه ششم توسعه و سال آخر فعالیت دوره پنجم شوراهای شهر و روستا قرار داریم.
در قانون برنامه ششم توسعه به دولت تکلیف شد، که هرساله قریب یک میلیون شغل برای متقاضیان بیکار کشور ایجاد نماید.

بدیهی است ، برای تولید یک میلیون شغل به عزم ملی و مشارکت و حمایت همه جانبه دستگاههای دولتی و بخش های تعاونی و خصوصی نیاز است.

در این میان نقش اعضای شوراهای شهر و روستا در توسعه فضای کسب و کار ملی و توانمند سازی مشاغل و رونق اجتماعی و اقتصادی حوزه های انتخابیه اشان بسیار حایز اهمیت است.

از یکسو اعضای شوراها ،همگی از شهروندان علاقمند به رشد و پیشرفت شهر ها و روستاهای خویش هستند.از سوی دیگر خوشبختانه در قانون تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا در مورد نحوه مشارکت و همکاری شوراها در توسعه شغلی ,گردشگری و تاسیس انجمن های …و شرکت های تعاونی تولید ، مصرف و توزیع تکالیف و وظایفی مشخص را مقرر داشته که لازم الاجرا هستند !!!!!

از شوراها به چه علت انتظار حمایت از رشد تولید ملی و اشتغال انتظار میرود؟
اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا که از اهالی و ساکنین حوزه های انتخابی خویش هستند، بعنوان نمایندگان مردم حوزه انتخابیه از شرایط اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی مردم و محیط زندگی خود و خانواده های ساکنین مطلع هستند و این اشخاص از امکانات و زیرساختارهای محل سکونت و پتانسیل رشد و موانع ، محدودیت ها و کمبودهای محیط زندگی که موانع توسعه حوزه انتخابیه آنهاست کاملا با خبرند !!!!!

همه این موارد نشان میدهد که تدوین کنندگان قانون شوراها و قانونگذاران با اطلاع کافی از پتانسیل و توانمندی شوراها و تسلط آنها بر اوضاع شهر و دیارشان آگاه بوده اند و بهمین دلیل، تکالیف و وظایفی قانونی در راستای ، کارآفرینی ، اشتغال زایی و رونق گردشگری و تاسیس شرکت های تولید و توزیع و … را به آنها واگذار کرده اند که این بینش #استراتژیک دولت و قانونگذار در زمان تصویب قانون شوراها مدبرانه و قابل تحسین است .

بدون کمترین شک و تردید، اعضا شوراهای شهر و روستا میتوانند با استفاده از ظرفیت قانون شوراها و نیز شناخت و آگاهی از وضعیت محیط زندگی خویش به تحقق طرحهای کارآفرینی، اشتغال زایی ،زدودن فقر در جوامع محلی و ملی کشورمان کمک نمایند و ضمن انجام خدمت سازمانی متعارف اجرایی ،در زمینه مطالعات ، آموزش و ترویج و تشویقات بهبود وضعیت اقتصادی خانواده ها در روستاها و شهرهای محل انتخاب خویش گامهای اساسی به جهت #توسعه همه جانبه ملی را بر دارند.

شوراهای شهر و روستا چگونه میتوانند مروج فرهنگ کار و افزایش میزان تولید ناخالص ملی در شهرها و روستاهای کشورمان باشند ؟

رونق زندگی انسانها و خانواده ها با داشتن درآمد کافی در کنار امکانات مناسب زندگی در محیط شهرها و روستاها، موجب استحکام نهاد خانواده ، ایجاد حس آرامش ، تعمیم دوستی ها و ارتقا روحیه تعاون در جوامع و ماندگاری جمعیت و کاهش مهاجرت خانواده های ساکن و جوانان به دیگر نقاط میگردد.

وقتی شهرها و روستاهای کوچک پیشرفت میکنند و مستمرا در مسیر #توسعه همه جانبه همچنان باقی میمانند که جمعیت ساکن آن متناسب با امکانات موجود آن مناطق باشد و بدیهی است با مهاجرت جمعیت از رونق اقتصادی شهرهای کوچک و روستاها به شدت میکاهد !!!!!

البته کیفیت جمعیت موجود در شهرهای کوچک و روستاها از نظر مهارتهای شغلی و کسب و کار و سطح سواد مناسب آنها نیز در رشد و پیشرفت این جوامع بسیار حائز اهمیت است .

[تاکیدا اینکه آموزش های مهارتی به جهت فرهنگ سازی کارآفرینی و تعاون کلید همبستگی و رسیدن به موفقیت در جوامع انسانی برای آفرینش ثروت اجتماعی و پیشرفت های مادی و معنوی همه اعضا اجتماع و خانواده هاست !!!!!]

ادامه دارد ……

✅ باشگاه استارتاپ پتاف – مشاور مطالعات ریسک و مروج فرهنگ بیمه

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا