اجتماعیاخبار روزاخبار مهماقتصادیویژهکرمانشاه

مصوب شدن ۱۶۲ میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی در استان

اقتصادناب_به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در لایحه بودجه سال آینده کمترین میزان رشد درآمدها بین استانهای کشور برای استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
 
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی سایت اقتصادناب  از کرمانشاه، علی محمدی در نشست خبری که امروز (۱۷ بهمن) برگزار شد با اشاره به بهبود وضعیت استان کرمانشاه در لایحه بودجه سال ۹۸ اظهار کرد: خوشبختانه استان در بودجه سال آینده وضعیت خوبی دارد، بگونه‌ای که از نظر رشد اعتبارات هزینه‌ای در جایگاه دوم کشور قرار داریم.
 
وی ادامه داد: از نظر رشد اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی در مجموع در جایگاه پنجم کشور قرار داریم.
 
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای بودجه سال ۹۸ استان کرمانشاه کمترین میزان افزایش درآمد برای کرمانشاه در نظر گرفته شده، خاطرنشان کرد: از این نظر استان ۳۰ کشور هستیم.
 
محمدی با بیان اینکه برای سال ۹۷ رشد درآمدهای استان صفر و برای سال ۹۸ نیز ۱۰.۶ درصد در نظر گرفته شده است، یادآور شد: با همکاری مجمع نمایندگان در حال رایزنی هستیم که افزایش درآمدهای سال ۹۸ استان را به منفی سه و یا حداقل صفر کاهش دهیم.
 
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه درباره تخصیص اعتبارات سال ۹۷ استان کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: در بخش اعتبارات زلزله تخصیص ۱۰۰ درصدی داشتیم، اما درباره سایر تخصیص‌ها چون هنوز بخشی از پرداخت‌ها باقی مانده نمی‌توان میزان دقیق تخصیص‌ها را اعلام کرد.
 
وی اضافه کرد: در بخش پاداش پایان خدمات بازنشستگان استان نیز تمام پاداش‌ها به طور کامل پرداخت شده و بدهی پاداش پایان خدمت به بازنشستگان نداریم.
 
به گفته این مسئول، از نظر جذب اسناد خزانه نیز در سال ۹۵ حدود ۹۰ درصد تخصیص و در سال گذشته ۱۰۰ درصد تخصیص اسناد خزانه را داشتیم و در ۹ ماهه سال ۹۷ نیز جذب ۱۰۰ درصدی اسناد خزانه بند “ز” در استان صورت گرفت.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به بالا بودن نرخ بیکاری در استان کرمانشاه داشت و گفت: در استان کرمانشاه حدود ۱۴۵ هزار نفر بیکار و سالانه نیز حدود هفت هزار ورودی داریم و اگر بخواهیم سالی یک درصد از نرخ بیکاری کم کنیم، باید ۱۴ هزار شغل در استان ایجاد شود.
 
وی با بیان اینکه ایجاد شغل در هر بخش صنعت، کشاورزی و خدمات به طور میانگین به ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، خاطرنشان کرد: برای ایجاد این تعداد شغل به حجم زیادی سرمایه‌گذاری نیاز داریم و این در حالی است که مجموع اعتبارات عمرانی و جاری استانی در سال جاری فقط ۱۸۰۰ میلیارد تومان بود.
 
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه سیستم بانکی نیز امکان پرداخت این میزان تسهیلات را ندارد، اضافه کرد: بانک‌ها تا کنون ۸۰ تا ۹۰ درصد از سپرده‌های مردم را به عنوان تسهیلات پرداخت کرده‌اند و به علاوه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان هم معوقات بانکی داریم که منابع مالی بانک‌ها را با محدودیت مواجه کرده است.
 
محمدی تنها راه غلبه بر معضل بیکاری کرمانشاه را سرمایه‌گذاری دانست و تاکید کرد: برای جذب سرمایه‌گذار نیز در وحله اول باید فضای کسب و کار استان را بهبود ببخشیم.
 
وی با بیان اینکه کرمانشاه از نظر فضای کسب و کار با دو پله رشد در فصل پاییز گذشته به رده ۲۷ رسیده است، اضافه کرد: برنامه‌های متعددی برای بهبود فضای کسب و کار استان داریم.
 
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی از تشکیل کمیسیونی با حضور دستگاه‌های مربوطه برای بهبود فضای کسب و کار استان و پایش آن خبر داد و گفت: در قالب این کمیسیون عملکرد ۳۵ دستکاه از نظر صدور مجوز و استعلام‌ها بررسی می‌شود تا فرآینده‌های طولانی اصلاح و فرآیندهای زائد نیز حذف شود.
 
به گفته محمدی، نقشه راه دستگاه‌ها برای پایان سال ۹۸ نیز مشخص شده و عملکرد آنها نیز به صورت مستمر رصد خواهد شد.
 
وی اظهار کرد: بنا داریم از اوایل سال ۹۸ رصد عملکرد به صورت الکترونیکی انجام شود و البته بنا داریم دستگاه‌های برتر و دستگاه‌هایی که عملکرد خوبی نداشتند را نیز رسانه‌ای کنیم.
 
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه معتقد است، مجموع این اقدامات برای بهبود فضای کسب و کار استان زمان‌بر است و کاهش شاخص بدی فضای کسب و کار کم کم رخ می‌دهد.
 
محمدی با بیان اینکه اقداماتی که در این زمینه انجام شده تا حدودی باعث جذب سرمایه‌گذاران خارجی به استان شده است، اظهار کرد: در سال جاری حدود ۱۶ هیات سرمایه‌گذاری خارجی را در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان پذیرش کردیم که از این تعداد چهار، پنج مورد برای انجام سرمایه‌گذاری در استان مصِر هستند.
 
وی میزان سرمایه‌گذاری مصوب شده سال ۹۷ استان در سازمان سرمایه‌گذاری را ۱۶۲ میلیون یورو اعلام کرد که از این میزان ۱۲۰ میلیون یورو آن مربوط به بیمارستان ویانا و مابقی مربوط به گلخانه حیدرآباد است. البته سرمایه‌گذاری بیمارستان ویانا ۱۵۲ میلیون یورو است که تا کنون ۱۲۰ میلیون یورو آن مصوبه گرفته است.
 
محمدی با اشاره به بهبود وضعیت استان از نظر سرمایه‌گذاری خارجی، تاکید کرد: کرمانشاه تا قبل از سال ۹۰ فقط در مجموع ۱۹ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی داشت و به علاوه از سال‌های ۹۱ تا ۹۵ نیز هیچ سرمایه‌گذاری خارجی در استان نداشتیم و استان آخر کشور بودیم، اما سال گذشته این رقم به حدود ۴۰۰ هزار دلار و به جایگاه ۲۵ کشور رسیدیم.
 
به گفته محمدی طی ۱.۵ سال اخیر ۱۵۴ فرصت سرمایه‌گذاری در استان شناسایی و برای آنها بازاریابی از طریق برگزاری همایش‌ها و … انجام شده است.
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا