اخبار روزاخبار مهماقتصاد و داراییاقتصادیبانک و بورسدلار و ارزپول وسرمایه

نقدینگی از بورس به بازار ارز میرود؟؟

اقتصادناب_نرخ دلار در مسیر صعود همچنان خودنمایی می‌کند و این خطر در کمین برخی از بازار‌ها است به طوری که گمان می‌رود نقدینگی به سمت خرید ارز سوق پیدا کند.

 

به گزارش اقتصادناب تیرماه امسال بود که قیمت دلار به نزدیک ۲۶ هزار تومان رسید. اما تلاش‌های موقت بانک مرکزی توانست این قیمت را کنترل یا به قول معروف آن را مهار کند.

تا جایی که هفته های گذشته نرخ دلار به کانال ۲۶ هزار تومان رسید اما نتوانست آن را فتح کند. اما  این هفته  دلار  با دلی پرآمد و  قله ۲۷ هزار تومانی را فتح کرد!

وضعیت بازار همچنان ناپایدار است؛ یک روز قیمت دلار پایین می آید و کمی موجب دل آرامی ملت می شود, اما فردای این روز آرام زلزله ای چند ریشتری رخ می دهد و قیمت دلار افزایش پیدا می کند.

با توجه به وضعیت بازار، ۲ احتمال برای توجیه حرکت نوسانی دلار وجود دارد؛ اولین توجیه این است که در حال حاضر تقاضا برای دلار به مرزی رسیده که قیمت را یا به سمت بالا هول می‌دهد یا بازارساز را ناچار به عرضه بیشتر در شرایط فعلی می‌کند.

اعتماد مردم از بازار ارز سلب شده است

میترا خان محمدی کارشناس مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  اظهار کرد: نوسانات موجود در بازار ار باعث شده تا اعتمادی برای مردم به ثبات بازار  نمانده باشد. حرفه ای های بازار ارز  فعلا صبر کرده و منتظرند تا ببینند  بازار به کدام سمت پیش می رود.

وی ادامه داد: در این آشفته بازار  نوسان‌گیران همچنان در حال تشویق مردم برای خرید ارز هستند و اینجاست که بانک مرکزی باید وارد عمل شده و فکری به حال این وضعیت کند.افزایش قیمت دلار هیجانی نیست و علت اصلی آن، رها شدن مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی است.

خان محمدی بیان کرد: هرچه تورم بیشتر شود، ارزش پول ملی ایران کاهش  پیدا می‌کند. ما توانایی حفظ قیمت ریال نسبت به دلار را در این موقعیت نخواهیم داشت چرا که درآمدهای دولت کاهش پیدا کرده است. اگر بحران‌های اقتصادی ادامه پیدا کند، روند افزایش قیمت دلار هم ادامه می کند. همچنین  دولت نباید بر بازار فشار وارد کند، چون وقتی قیمت ارز در بازار افزایش پیدا می‌کند، یک فرصت سودآوری برای مردم پیش می‌آید.

چند نرخی بودن نرخ ارز موجب افزایش قیمت دلار می شود

علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان ایران در گفت وگو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه   افزایش قیمت ارز، دلایل طبیعی و روشنی دارد, اظهار کرد:  مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز تفاوت نرخ تورم و بهره در کشور ما با کشورهایی است که پول رایج آنان دلار است. غیر از این محدودیت ها، چند نرخی بودن ارز در کشورمان هم موجب افزایش قیمت دلار شده است.

او ادامه داد: وقتی مقادیری از ارز کشور را حتی با دلایل خیرخواهانه ارزانتر از قیمت طبیعی، در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهیم، عواقب این ارزان‌فروشی بر دوش بازار آزاد ارز می‌افتد. بنابراین در چنین شرایطی قیمت دلار در بازار بیشتر از آنچه باید باشد، می‌شود.

سمیعی بیان کرد: محدودیت در معامله هر کالا،  معامله را با ریسک و خطر همراه می کند و نرخ نهایی را بالاتر از نرخ حقیقی برای مصرف کننده رقم می زند. از اول سال ۹۷ بانک مرکزی طی بخشنامه ای برای صرافی‌ها؛ انجام معاملات حواله ارزی را از طریق سامانه نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) قانونی دانست. از این رو کانون صرافان در اطلاعیه ای به شبکه صرافان سراسر کشور اعلام کرد «هرگونه معامله حواله ارزی خارج از سامانه نیما و خرید و فروش اسعار بیگانه خارج از سامانه سنا مطابق قوانین و مقررات غیرقانونی است.

رئیس اسبق کانون صرافان ایران در پایان تصریح کرد: این بخشنامه باعث شد، صرافان مجاز، مخصوصا صرافان کوچک و غیر بانکی تقریبا قادر به دادن خدمات به مردم نباشند و مردم هم از خدمات آنها محروم شدند و اغلب مجبور به مراجعه به بازار غیر رسمی شدند.

قیمت دلار طی یک‌ ماه اخیر رشد بسیاری داشته است؛ یعنی ممکن است افرادی که طی این مدت در این بازار سرمایه‌گذاری کرده‌اند، بیشتر از تازه وارد‌ها به بورس سود کرده باشند. اگر این روند در هفته‌های آتی تداوم داشته باشد، احتمال دارد بخشی از مردم، پول‌هایشان را از بازار‌های دیگر مثل بورس خارج کنند و به سمت بازار ارز ببرند؛ اتفاقی که همین روز‌ها هم تا حدودی رخ داده است.

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا